Vokietijoje po chaoso geležinkeliuose streiką paskelbė „Lufthansa“ pilotai

  • Teksto dydis:

Oro bendrovės „Lufthansa“ pilotai pirmadienį pradėjo streiką, didindami chaosą Vokietijos susisiekimo sektoriuje po to, kai praeitą savaitgalį atsisakė dirbti traukinių mašinistai, didžiojoje šalies dalyje prasidedant moksleivių atostogoms.

Dienraštis „Bild“ skundėsi, kad „streikų stalo tenisas žaloja mūsų ekonomiką“, kuri yra didžiausia Europoje, kai apie 10 tūkst. pilotų ir 20 tūkst. traukinių mašinistų „paėmė įkaitais“ 80 mln. vokiečių.

Vokietijos pramonės federacija pareiškė, kad pilotų streikas, pradėtas po „neproporcingo“ geležinkelių paralyžiaus, „kenkia visai šaliai“, trikdydamas logistiką, turizmo ir verslo keliones.

Ekonomikos ministerija nurodė, kad šie streikai neabejotinai „paveiks kai kuriuos ekonomikos sektorius“, tačiau kol kas nėra priežasčių keisti šių metų ūkio prognozes, kurios spalį jau buvo sumažintos iki 1,2 procento.

Didžiausios Europoje oro bendrovės „Lufthansa“ pilotai sakė išplėsiantys streiką, nutraukdami tolimuosius skrydžius. Iki šiol buvo planuota stabdyti tik trumpųjų ir vidutinių atstumų skrydžius.

Manoma, kad pirmadienį ir antradienį vyksiantis streikas paveiks apie 200 tūkst. keleivių.

Pilotai ketina sustabdyti trumpuosius ir vidutinių atstumų skrydžius nuo pirmadienio 11 val. Grinvičo (14 val. Lietuvos) laiku iki antradienio 21 val. 59 min. (23 val. 59 min.), taip pat tarpžemyninius skrydžius nuo antradienio 4 val. (7 val.) iki 21 val. 59 min. (23 val. 59 minučių).

Šis streikas neapims „Lufthansa“ dukterinių įmonių – Austrijos, Šveicarijos ir Briuselio avialinijų, taip pat „Germanwings“ – pigiųjų skrydžių bendrovės, kurios pilotai surengė 12 valandų streiką praeitą savaitę.

Pilotų profsąjunga „Vereinigung Cockpit“ (VC) pradėjo jau devintąją akciją šiais metais, siekdama priversti „Lufthansa“ administraciją išsaugoti ankstyvo išėjimo į pensiją schemą. Vadovybė nori jos atsakyti, siekdama sutaupyti lėšų.

„Lufthansa“ kaltino profsąjungą „paralyžiavus“ Vokietiją, taip pat žadėjo įtraukti kvalifikuotus pilotus į postus bendrovės administracijoje, siekdama užtikrinti, kad įvyktų bent trečdalis planuotų skrydžių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių