Vokietijoje pagrobta bankininko žmona

Vokietijos policija ieško pagrobtos bankininko žmonos. Pagrobėjai pareikalavo stambios išpirkos, bet neatvyko jos paimti ir dingo lyg į vandenį.

Išpirkos nepaėmė

Nedideliame Pietų Vokietijos Heidenheimo miestelyje gyvenanti 54 metų Maria B., vietos bankininko žmona, buvo pagrobta iš namų praėjusį trečiadienį. Nusikaltėliai susisiekė su jos vyru ir pareikalavo 300 tūkst. eurų (1 mln. litų) išpirkos. Jie leido jam telefonu trumpai pabendrauti su žmona, ir moteris pasakė, kad jos gyvybei gresia pavojus.

Vyras pakluso reikalavimams ir, nepranešęs policijai nuvežė pinigus į nurodytą vietą šalia greitkelio. Kaip reikalavo pagrobėjai, jis įdėjo pinigus į maišą, paženklintą Vokietijos vėliava. Tačiau nusikaltėliai į nurodytą vietą neatvyko ir pinigų nepaėmė. Daugiau jokių žinių iš jų negauta.

Stambi paieškos operacija

Tuomet bankininkas kreipėsi į policiją, ir prasidėjo stambi paieškos operacija. Joje dalyvauja sraigtasparniai, specialiai treniruoti šunys ir šimtai pareigūnų, apsiginklavusių infraraudonųjų spindulių kameromis ir kitais paieškos prietaisais. Šukuoti 200 kvadratinių kilometrų plotą tarp bankininko namų ir greitkelio padeda sraigtasparniai.

Policija baiminasi, kad pagrobėjai galėjo palikti bankininko žmoną ir dviejų vaikų motiną likimo valiai be maisto ir vandens. Pareigūnai atlieka jos juodo automobilio „Mercedes“ ir mobiliojo telefono, kurie buvo rasti skirtingose vietose, ekspertizę. Taip pat ketinama apklausti vietos prekybos agentą, kaimynų pastebėtą prie bankininko namų tą dieną, kai buvo pagrobta jo žmona.

Prašo pagrobėjų malonės

Bankininko šeima išplatino pranešimą pagrobėjams: „Mes padarėme viską, ko prašėte. Iš nevilties prašome jūsų parodyti humaniškumą. Maldaujame, paleiskite mūsų mylimą mamą ir mano žmoną. Ji nieko jums nepadarė.“

Bankininkas pasiūlė 50 tūkst. eurų (172 tūkst. litų) atlygį už informaciją, kuri padės surasti jo žmoną. Policija gavo daugiau nei 300 pranešimų apie galimą moters buvimo vietą, bet paieškos kol kas neatnešė rezultatų.


Šiame straipsnyje: pagrobimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių