Vokietijoje pabėgėliams rengiami viliojimo kursai

Vokiečiai nuo postringavimų apie pabėgėlių integraciją ir kultūrinius skirtumus eina prie darbų – Esene migrantams surengti kursai apie flirto meną bei europietiškąjį seksualumą.

Apie tai rašo prancūzų dienraštis „Le Monde“. Ši iniciatyva, pavadinta „Įsimylėti Vokietijoje“, atsiliepia į būtinybę „apšviesti“ pabėgėlius apie vyrų ir moterų santykius, jų mąstysenos ir elgsenos skirtumus Europoje bei Rytų, Afrikos, musulmoniškose šalyse, kurie – daugiau nei akivaizdūs.

Šių kursų organizatorius – Horstas Wenzelis, pristatomas kaip vienas garsiausių flirto ekspertų. Kursų programoje – kasdieniais pavyzdžiais parodyti, kaip Vokietijoje vyrai ir moterys užmezga ryšį ir mokosi vienas kitą geriau pažinti. Orientacinė auditorija griežtai apibrėžta – flirto kursai skirti tik pabėgėliams.

Rugsėjo 6-ąją įvyko ir pirmasis mėginimas. Į kursus susirinko irakiečių, sirų, libaniečių, daugiausia apie 20 metų amžiaus. Kartu dalyvavusios „Die Welt“ žurnalistės nuomone, šio seanso įvadas buvo kiek abstraktus, tačiau jau netrukus dalyviai noriai įsijungė į diskusijas, drąsiai uždavinėjo klausimus, pvz., kaip pagerinti pažinčių „Tinder“ programėlėje galimybes, kaip suvilioti vokietę, jei nekalbi vokiškai. „Gera žinia ta, kad dauguma santykių prasideda nuo bučinio“, – į pastarąjį klausimą atsakė flirto ekspertas. Be to, anot jo, reikia atsižvelgti į kūno kalbą: žvilgsnis, juokas, esą, yra neapgaunantys ženklai. Taip pat yra ir reikšmingų smulkmenų, pavyzdžiui, lengvas kojos prisilietimas, kas Vokietijoje yra dažna. Jei mergina neatitraukia savosios, – pirmyn.

Tokie flirto kursai nėra pirmasis bandymas „integruoti“ pabėgėlius. Jau kelerius metus Vokietijoje rengiamos rimtos lytinio imigrantų švietimo programos. Vasario pabaigoje Vokietijos vyriausybė palaimino ir pabėgėliams skirtą interneto svetainę „Mano kūnas žodžiais ir paveikslėliais“, kurioje net trylika kalbų aptariamos tokios temos kaip seksualumo suvokimas, šeimos planavimas, nėštumas, santykiai ir jausmai, infekcijos, įstatymai ir pan.

Štai skyrelyje „Pirmasis kartas“ dėstoma: „Pasistenkite atsipalaiduoti. Skirkite tam laiko. Būkite tikri, kad susijaudinę esate abu. Stimuliuokite save, pavyzdžiui, tyrinėdami kito kūną. Kalbėkite apie tai, kas jums patinka ir kas – ne“. Po to seka paaiškinimai apie skausmo, galinčio kilti pirmosios sueities metu, priežastis. Ir galų gale – patikslinimas: „Jūs neprivalote patirti orgazmo kiekvieną kartą“. Nieko keisto, kad panašios šviečiamosios programos vokiečiams kaskart kelia esminį klausimą: kuo pabėgėlių požiūris į savo kūną ir seksualumą skiriasi nuo kitų, kad jiems reikėtų tokio specialaus gesto?

Šio klausimo neišvengė ir minėtų flirto kursų Esene ekspertas, kai WAT svetainė pastebėjo, kad flirtas tikrai nėra stiprioji vokiečių pusė. Ir jis su tuo sutinka: „Tai tiesa. Šiuo požiūriu prancūzai mus labai stipriai lenkia. Mes esame uždari, griežti. Tai – taip pat aktuali tema. Aš kalbu apie tabu ir draudžiamus dalykus. Štai kodėl domiuosi kūno kalba. Patikėkite manimi – yra ženklų, kurie visame pasaulyje yra tokie pat ir suprantami visose kultūrose“.    

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Žydai keršija vokiečiams ir jie to nesupranta

kas tai,Germany rasės kapituliacija ?

kas tai,Germany rasės kapituliacija ? portretas
Čia kažkoks planas išnaikinti german genetinį fondą? Dabar visi bus mišrūnai ?Gal net gudrios prievartos tvarka ?

Numas

Numas portretas
Ziaurus masonu sugalvotas baltuju rases naikinimas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių