Vokietijoje ketvirtadienį susitiks Rusijos ir JAV diplomatijos vadovai

  • Teksto dydis:

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ketvirtadienį Vokietijoje ketina pirmą kartą susitikti su naujuoju JAV diplomatijos vadovu Rexu Tillersonu (Reksu Tilersonu), trečiadienį pranešė Rusijos URM atstovė spaudai.

„Susitikimas su valstybės sekretoriumi ponu R.Tillersonu suplanuotas“ vasario 16 dienai, kai abu diplomatai viešės Bonoje, kur dalyvaus Didžiojo dvidešimtuko (G-20) šalių ministrų derybose, sakė ministerijos atstovė Marija Zacharova. 

S.Lavrovas taip pat pirmą kartą susitiks su Vokietijos užsienio reikalų ministru Sigmaru Gabrieliu (Zigmaru Gabrieliu), kuris į šį postą buvo paskirtas praėjusį mėnesį.

Pirmasis JAV ir Rusijos diplomatijos vadovų susitikimas įvyks Maskvai, regis, vis labiau nerimaujant dėl pastaruoju metu pasikeitusios Vašingtono retorikos, žlugdančios jos viltis, kad naujasis prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) atšauks sankcijas ir inicijuos kitus politikos kurso pasikeitimus Rusijos atžvilgiu. 

Susitikimas taip pat vyks praėjus kelioms dienoms po to, kai dėl užkulisinių kontaktų su Rusijos pareigūnais savo postą paliko D.Trumpo patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Michaelas Flynnas (Maiklas Flinas).

M.Zacharova sakė, kad S.Lavrovas „aptars dvišalius santykius, kuriuos į aklavietę įstūmė ankstesnė (JAV) administracija“.

„Planuojama aptarti pagrindines tarptautines krizes, kurias sprendžiant mūsų šalys bendradarbiauja ir turi bendradarbiauti, – sakė Rusijos URM atstovė spaudai. – Žinoma, bus apsvarstyti ir regioniniai klausimai“.

D.Trumpo atstovas spaudai Seanas Spiceris (Šonas Spaiseris) antradienį pareiškė, kad naujasis JAV prezidentas „ tikisi, kad Rusijos vyriausybė deeskaluos smurtą Ukrainoje ir grąžins Krymą“.

Paprašyta pakomentuoti šį pareiškimą, M.Zacharova atsakė: „Mes savo teritorijų negrąžiname“.

Tokią pat poziciją vėliau trečiadienį išsakė Rusijos parlamento aukštųjų rūmų pirmininkė Valentina Matvijenko.

"Krymas yra Rusijos dalis ir Rusijos Federacijos subjektas. Mums šis klausimas nesvarstytinas, bet koks kitoks vertinimas mums nepriimtinas", - žurnalistams sakė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
bijau,kad rusija,su teroristais nenori susitikt ir tokie susitikimai niekam nereikalingi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių