Vokietija gina D. Trumpo puolamą savo automobilių gamybos pramonę

  • Teksto dydis:

Vokietijos vicekancleris ir ūkio ministras Sigmaras Gabrielis (Zigmaras Gabrielis) pirmadienį perspėjo išrinktąjį Jungtinių Valstijų prezidentą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą) neįvesti baudžiamųjų importo muitų vokiečių automobilių gamintojams, kaip BMW, „Daimler“ ir „Volkswagen“.

„Amerikos automobilių gamybos pramonei bus blogiau ir brangiau“, jeigu D. Trumpas įves 35 proc. importo muitą vokiškiems automobiliams, laikraščiui „Bild“ sakė S. Gabrielis.

Jis taip pat pridūrė, kad JAV automobilių gamintojai taip pat nukentės, jeigu didesni muitai bus taikomi importuojamoms dalims.

Sekmadienį duodamas interviu D. Trumpas atkreipė dėmesį, kad Niujorko gatvėse galima pamatyti daugiau vokiškų automobilių nei amerikietiškų.

S. Gabrielis atkirto, kad „Jungtinėms Valstijoms reikėtų gaminti geresnius automobilius“, jei amerikiečiai nori, kad padėtis pasikeistų.

„Tikrai nepadės kitų silpninimas, jeigu negali būti stipresnis“, – sakė jis.

Savo interviu metu D. Trumpas konkrečiai kalbėjo ir apie Vokietijos automobilių gamintoją BMW ir jai pagrasino dideliais muitais, jeigu ji statys planuojamą gamyklą Meksikoje, o ne JAV.

Tuo tarpu BMW atstovas agentūrai AFP pirmadienį patvirtino, kad gamyklos statybos San Luise Potosi, Meksikoje, „bus tęsiamos, kaip ir planuota, ir jas numatoma užbaigti 2019 metais“.

Jungtinėse Valstijose pagaminama daugiau nei pusė vokiškų automobilių, kurie vėliau eksportuojami į trečiąsias šalis, pažymėjo Vokietijos automobilių pramonės asociacijos prezidentas Matthiasas Wissmannas (Matijas Vismanas).

„Muitų ar kitų prekybinių kliūčių įvedimas Amerikai būtų savęs žalojimas“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių