V.Juščenka siūlo V.Janukovyčiui partnerystę

Kadenciją baigiantis Ukrainos prezidentas Viktoras Juščenka mano, kad išrinktasis valstybės vadovas Viktoras Janukovyčius nesuinteresuotas, kad liktų dirbti dabartinis parlamentas.

„Akivaizdu, kad naujai išrinktas prezidentas nebus labai suinteresuotas išsaugoti parlamentą", - sakė V.Juščenka sekmadienį vakare per televiziją "Inter".

Jo nuomone, gali įvykti pirmalaikiai rinkimai.

Tuo pat metu V.Juščenka neatmeta ir kito galimo įvykių scenarijaus - kad Julijos Tymošenko blokas ir Regionų partija sudarys koaliciją.

Pasak pasitraukiančio prezidento, tai "blogiausias variantas", nes tokiu atveju V.Janukovyčius bus priverstas pripažinti J.Tymošenko statusą, o ji savo ruožtu pripažins jį valstybės vadovu.

V.Juščenkos nuomone, galima ir kita koalicija, kurią sudarytų Regionų partija, "Mūsų Ukraina" ir Volodymyro Lytvyno blokas.

Interviu televizijai "Inter" V.Juščenka taip pat pabrėžė, jog šaliai būtina politinė vienybė, ir patarė išrinktajam prezidentui išvesti Rusijos Juodosios jūros laivyną iš Ukrainos teritorijos.

Baigdamas interviu V.Juščenka sakė esąs pasirengęs būti naujai išrinkto valstybės vadovo, kurio inauguracija įvyks vasario 25 dieną, partneriu.

"Aš visuomet būsiu būsimojo prezidento partneris", - pažymėjo V.Juščenka.


Šiame straipsnyje: JanukovyčiusJuščenka

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių