Vizitą Izraelyje princas Williamas pradėjo pagerbdamas Holokausto aukas

Vizitą Izraelyje Didžiosios Britanijos princas Williamas pradėjo išreikšdamas pasibaisėjimą dėl nacių vykdyto žydų tautos genocido ir pagerbdamas Holokausto aukas, informuoja „Reuters“.

Princas Williamas padėjo vainiką Atminimo salėje oficialiame Izraelio memoriale Holokausto aukoms atminti – Jad Vašeme. Atminimo salėje ant grindų surašyti žydų masinių žudynių vietų ir kapaviečių pavadinimai.

Williamas taip pat susitiko su dviem nacių genocidą išgyvenusiais vyrais – 86 metų amžiaus Henry'iu Foneriu ir 80 metų Paulu Alexanderiu.

Vėliau antradienį Williamas susitiks su Izraelio ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu ir prezidentu Reuvenu Rivlinu, o paskui vyks į Jafą ir Tel Avivą.

Vizito, kurį Didžioji Britanija apibūdino kaip nepolitinio pobūdžio, metu taip pat numatytas Williamo susitikimas su palestiniečių prezidentu Mahmoudu Abbasu ir palestiniečių jaunimu okupuotame Vakarų Krante. Didžioji Britanija mano, kad Izraelio vykdoma Palestinos teritorijų okupacija yra neteisėta.

Tai pirmasis oficialus Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos nario vizitas Izraelyje ir Palestinos teritorijose. Williamas yra antrasis eilėje į Didžiosios Britanijos sostą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O žydų nužudytus palestiniečius ar pagerbs?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių