Virdžinijos gėjų santuokos draudimas yra nekonstitucinis, nusprendė teismas

Federalinis teismas Virdžinijoje ketvirtadienį nusprendė, kad valstijos draudimas tuoktis tos pačios lyties asmenų poroms yra nekonstitucinis.

Toks sprendimas buvo priimtas netrukus po panašių sprendimų kitose dviejose Amerikos valstijose.

Visgi gėjų poros Virdžinijoje, kuri ribojasi su sostinės apygarda, dar negalės tuoktis, kol nebus išnagrinėtos apeliacijos.

Sausio viduryje JAV federalinis teisėjas panašiai panaikino Oklahomos valstijos draudimą tuoktis tos pačios lyties asmenims, nurodydamas, kad jis yra nekonstitucinis. Mėnesiu anksčiau panašių veiksmų ėmėsi federalinis teisėjas Jutoje.

Šie sprendimai buvo priimti po istorinio, birželio mėnesį paskelbto Aukščiausiojo Teismo sprendimo, kad susituokusios tos pačios lyties asmenų poros turi teisę į tokias pačias privilegijas ir garantijas kaip heteroseksualios poros.

Santuokos įstatymai priklauso atskirų Amerikos valstijų jurisdikcijai. Beveik 30 valstijų yra priėmusios savo konstitucijų pataisas, kuriomis uždraudžiamos tos pačios lyties asmenų santuokos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
reikėtų uždrausti spaudai dėti subinkrapščių nuotraukas, nebent savus į savą spaudą, kad pažintumėm. Petrui geros sveikatos.

Kitas2

Kitas2 portretas
Jau is ju veidu matosi, kad nera sveiki.

Lozungas

Lozungas portretas
Visų šalių pederastai vienykitės.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių