Vienas procentas pasaulio gyventojų valdo beveik pusę jo turto

  • Teksto dydis:

Tik 1 proc. pasaulio gyventojų gali save vadinti milijonieriais ar milijardieriais. Bet jie kartu valdo beveik pusę viso pasaulio turto ir ši dalis didėja, rodo "Boston Consulting Group" paskelbta metinė ataskaita apie privatųjį pasaulio turtą.

Bent 1 mln. JAV dolerių vertės turtą visame pasaulyje turi maždaug 18,5 mln. namų ūkių, o bendra jų turto vertė siekia 78,8 trln. JAV dolerių - tai maždaug prilygsta metiniam bendrajam pasauliniam produktui.

Tai taip pat sudaro 47 proc. viso pasaulio turto, prie kurio ataskaitoje priskiriami turimi grynieji pinigai, sąskaitos bankuose ir akcijos, bet ne nekilnojamasis turtas. Likusį turtą dalijasi likę 99 proc. pasaulio gyventojų.

Pasaulio turto dalis, priklausanti elitiniam 1 proc., nuosekliai didėja - 2013 metais ji siekė 45 proc., o pernai - jau 47 proc., parodė tyrimas, patvirtinęs daugelio ekonomistų nuogąstavimus apie pasaulyje didėjančią nelygybę.

Daugiausia tokių turtuolių yra JAV - 8 mln., antroje vietoje yra Kinija su 2 mln. milijonierių, o trečioje - Japonija su 1 milijonu.

Tačiau bendras turtas sparčiausiai auga Azijos ir Ramiojo vandenyno regione - per pastaruosius penkerius metus jo vertė kasmet augo po 12,3 proc. ir prognozuojama, kad po daugiau kaip 10 proc. ji kasmet augs iki 2020 metų.

Šiam regionui, neįskaitant Japonijos, per ateinančius penkerius metus teks daugiau kaip 40 proc. pasaulio turto prieaugio, prognozuojama ataskaitoje. Tai visų pirma lems Kinija ir Indija.

"Taip pat prognozuojama, kad Azijos ir Ramiojo vandenyno regionas 2017 metais aplenks Vakarų Europą ir taps antruoju turtingiausiu pasaulio regionu", - mano "Boston Consulting Group" ekspertai.

Nepaisant JAV ir Europos šalių pastangų kovoti su mokesčių vengimu, ofšoriniai finansų centrai tebėra svarbūs pasaulio turtingiesiems, rašoma ataskaitoje.

Ofšoriniuose "mokesčių rojuose" laikoma maždaug 10 trln. JAV dolerių ir pernai ši suma padidėjo maždaug 3 procentais. Didžiausi ofšoriniuose finansų centruose laikomo turto šaltiniai yra Lotynų Amerika ir Artimieji Rytai.

"Ekonominė ir politinė įtampa šiuose regionuose ... ir toliau skatina perkelti turtus į ofšorines sąskaitas", - rašoma ataskaitoje.

Nors Šveicarija tebėra pagrindinė pasaulio vieta, kurioje kraunami ofšoriniai pinigai, Singapūras ir Honkongas šiame versle auga kur kas sparčiau - šioms šalims jau tenka maždaug 18 proc. pasaulio ofšorinio turto.


Šiame straipsnyje: pasaulisgyventojaiturtaspinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kas organizuoja ir finansuoja karus ir kitas nelaimes? Tai tie patys kuriu rankose turtai ir neveltui ju nekencia visi padorus zmones nes jie dar laikosi senos sistemos istatymu kuriuos patys ir idiege ir kol tautos nesivienys ir galvos skirtingai tol jiems liks sansas pratempti savo vampyriska egzistencija

Nyba

Nyba portretas
Masonai, blyn... :(

Nuomone.

Nuomone. portretas
Reikia kito,,Lenino,,.Reikia revoliucijos.Jau perdaug ,kad vieno procento pasaulio gyventoju puse pasaulio turto ju rankose.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių