Vėžiu susirgęs populiariausias Kinijos tinklaraštininkas sulaukė didžiulės užuojautos

  • Teksto dydis:

Vieną garsiausių Kinijos tinklaraštininkų Kai-Fu Lee penktadienį užgriuvo užuojautų lavina, jam paskelbus, kad serga vėžiu.

Buvęs interneto milžinės „Google“ Kinijos padalinio vadovas turi daugiau nei 51 mln. pasekėjų populiariame socialiniame tinkle „Sina Weibo“, panašiame į „Twitter“ – tai yra daugiau nei Ispanijoje gyventojų, ir yra pripažintas įtakingiausiu interneto vartotoju.

„Gyvenimas yra ribotas, bet pasaulis privalo judėti toliau. Pagaliau, prieš vėžį yra lygūs visi“, – paskelbė Kai-Fu Lee tinklaraštyje ketvirtadienio vakarą.

Taivane gimęs amerikietis, dabar vadovaujantis Pekine įsteigtam rizikos kapitalo fondui, remiančiam technologinių naujovių diegimą, pelnė Kinijos jaunimo pagarbą kaip įkvepianti ir drąsi asmenybė.

Internete pasirodžiusi Kai-Fu Lee žinutė iš karto sulaukė didžiulio susidomėjimo ir penktadienį tapo daugiausiai komentarų - 140 tūkst. – sulaukusiu pranešimu, dauguma kurių buvo kupini paramos ir užuojautos.

51-erių Kai-Fu Lee penktadienį padėkojo interneto vartotojams už paramą ir patvirtino, kad jam buvo diagnozuota limfoma. „Tai neatrodo labai optimistiškai, – pridūrė jis. -Toks gyvenimas“.

Šis jo komentaras greitai tapo antru pagal populiarumą penktadienio pranešimu tinkle „Sina Weibo“.

Kai-Fu Lee garsėja savo drąsiais pasisakymais Kinijos socialiniuose tinkluose, dėl kurių patiria Kinijos valdžios spaudimą.


Šiame straipsnyje: Kinijatinklaraštininkasvėžys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių