Vengrijos premjeras žada su pabėgėliais kovoti Briuselyje

  • Teksto dydis:

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas penktadienį pažadėjo perkelti savo kovą su imigracija į Briuselį, pripažindamas savo pralaimėjimą, kai pabandė pakeisti konstituciją ir uždrausti migrantų kūrimąsi šalyje be valdžios pritarimo.

„Kovos arena persikelia į Briuselį. Namuose mes padarėme viską, ką galėjome. Mūsų sąžinė yra švari“, – sakė euroskeptiškas dešinių pažiūrų politikas interviu visuomeniniam radijui.

53 metų V.Orbanas visada buvo Vokietijos kanclerės Angelos Merkel „atvirų durų“ politikos priešininkų vėliavnešys, Bendriją apėmus didžiausiai po Antrojo pasaulinio karo migrantų krizei.

Jis entuziastingai sveikino Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) pergalę JAV prezidento rinkimuose, pavadindamas tokį jo kolegos populisto triumfą „puikia žinia“ ir pareikšdamas, kad jis reiškia „politinio korektiškumo“ ir „liberalios nedemokratijos“ pabaigą.

V.Orbanas pateikė svarstyti parlamentui konstitucinę pataisą, kurioje siūloma uždrausti migrantų apgyvendinimą Vengrijoje be parlamento ir valdžios pritarimo.

„Užsienio gyventojai negali kurtis Vengrijoje“, – sakoma pataisoje.

Nors antradienį 131 parlamento narys iš V.Orbano valdančiosios dešiniojo sparno koalicijos balsavo už konstitucijos pakeitimą, tačiau jam nepritarė Vengrijos kraštutinė dešinioji partija „Jobbik“, tad pataisoms priimti pritrūko dviejų papildomų balsų, kad būtų pasiekta reikalaujama dviejų trečdalių dauguma.

Partija iškėlė sąlygą, kad vyriausybė panaikintų prieštaringai vertinamą galimybę už pinigus gauti leidimą gyventi Vengrijoje, prieinamą turtingiems užsieniečiams, ypač iš Rusijos, Kinijos ir Viduriniųjų Rytų.

„Jobbik“, kuri visada palaikė V.Orbano kovos su imigraciją kampaniją, „perėjo į opozicijos pusę, kuri (atstovauja) ne vengrų interesams, o Briuselio požiūriui“, pareiškė premjeras penktadienį.

Balsavimas parlamente buvo surengtas po spalio referendumo dėl V.Orbano pasiūlymo atmesti Europos Sąjungos pateiktą pabėgėlių paskirstymo kvotų planą, kuris buvo paskelbtas neįvykusiu dėl mažo dalyvavusiųjų skaičiaus.

Tačiau ryžtingai nusiteikęs V. Orbanas vis dėlto pavadino rezultatus „triuškinama pergale“ prieš „Briuselio biurokratus“, kadangi 98 procentai balsavusiųjų palaikė vyriausybės pasiūlymą.

„Per artimiausias savaites ir mėnesius vyriausybė tęs kovą imigracijai sustabdyti... Šioje kovoje negalima pasitikėti opozicija“, – patikino V.Orbanas.

ES vyriausybių vadovų susitikimas gruodžio 15-16 dienomis Briuselyje gali „ateinantiems metams“ nulemti ES imigracijos politiką, pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

saras

saras portretas
150 metu vengrija buvo po turku igos

Anonimas

Anonimas portretas
violeta padek Dieve!vengrams Orbakas labia teisus! atsibuskitete ES Europa[bepigu vokietijai --prisiplesikavusiai per Iir IIpasaulini kara ] mes ne vokieciai ---invazija LIEtuvai yra prazutinga.

sitam

sitam portretas
zmogui reikia tik pritarti ir jam padeti ir imti pavyzdi nes vengrai zino ir ant savo kailio per amzius pajuto ka reiskia musulmonu invazija ir kuomet mes patys pajusime tainvazija kuri jau slenka tai bus pervelu gal todel ir trumpas laimejo nes pas juo nemenkesne problema ir su vietiniais negrais ir indenais o dar plus musulmonai tai anglai pirmi atsiskyre o ta pati darys trumpas mums lieka tik..... invazija nes patys ja skatinam stai kodel ir karbauskis neveza seimos lietuvon nes zino ir jaucia laikinuma padeties ir /gelbeja/ mus nuo dar duodamu briuselio milijardu/....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių