Vengrijos premjeras apie migrantus: ne vaistas, o nuodas – mums jų nereikia

  • Teksto dydis:

Prieš imigraciją pasisakantis Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas prieglobsčio prašytojų atvykimą į Europą apibūdino kaip „nuodą“, sakydamas, kad jo šalis nenori ir jai nereikia „nė vieno migranto“.

Po nuolat pasikartojančių išpuolių Europoje V. Orbanas toliau kursto baimę dėl imigrantų iš Vidurio Rytų ir Afrikos bei giria Donaldo Trumpo JAV užsienio politikos planus, rašo „The Guardian“, remdamasis „Reuters“ ir AFP agentūromis.

„Tam, kad Vengrijos ekonomika veiktų, nereikia nė vieno migranto, ar tam, kad nemažėtų žmonių populiacija, ar tam, kad valstybė turėtų ateitį”, –  V. Orbanas pareiškė spaudos konferencijoje Budapešte.

„Dėl to nėra poreikio kurti bendros Europos migracijos politikos – kam reikia migrantų, gali juos priimti, bet neverskite mūsų jų priimti, mums jų nereikia”, – sakė Vengrijos premjeras.

Pasak populisto V. Orbano, „kiekvienas migrantas kelia grėsmę viešajam saugumui ir teroro riziką“.

„Mums migracija yra problema, o ne sprendimas. Ne vaistas, o nuodas – mums to nereikia ir mes to neprarysime“, – pridūrė V. Orbanas.

Vengrijos premjeras yra aršus Europos Sąjungos plano, pagal privalomą kvotų sistemą pasidalinti migrantus, oponentas. Ar ši valstybė turėtų solidarizuotis su ES, bus klausiama referendumo metu spalio 2 d.

Šimtai tūkstančių migrantų ir pabėgėlių kirto Vengrijos ir Austrijos teritorijas 2015 m., bandydami pasiekti turtingas Europos šalis. Tačiau migracijos srautai sumažėjo, kai praeitų metų rudenį V. Orbano vyriausybė pagal pietinę valstybės sieną pastatė spygliuotos vielos tvorą ir išleido griežtus, prieš migracijas nukreiptus įstatymus.

Vengrijos ministras pirmininkas teigia, kad JAV Respublikonų partijos kandidato D. Trumpo migracijos ir užsienio politikos planai yra „gyvybiškai svarbūs“ Vengrijai, tuo tarpu jo konkurentės demokratės Hillary Clinton planai – „mirtini“ jo valstybei.

V. Orbanas yra pirmasis Europos valstybės lyderis, išreiškęs aiškų palaikymą vienam iš dviejų kandidatų, kurie varžysis rinkimuose JAV lapkričio mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vienintelis likes PROTINGAS

vienintelis  likes  PROTINGAS portretas
ministras euro sojuze.....VENGRAI PROTINGA TAUTA.

Jurgis

Jurgis portretas
Pagarba Vengrijos ministrui pirmininkui ir tautos nuomonei.

DJ

DJ  portretas
Džoną Kerį į Prezidentus !
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių