Vengrijos lyderis: pakrikusiai ES reikia persvarstyti savo strategiją

  • Teksto dydis:

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas sekmadienį pareiškė, kad Europos Sąjunga tampa vis labiau „pakrikusi“ ir kad blokui reikia iš naujo apsvarstyti savo strategiją po Britanijos sprendimo pasitraukti iš Bendrijos.

V.Orbanas, kuris anksčiau neretai suremdavo ragus su Briuseliu, per kurso baigimo ceremoniją Budapešte įsikūrusiame Viešojo administravimo universitete sakė, kad britai panoro palikti ES, nes jiems įgriso „netikrumas, paralyžius ... Lėtai stiprėjo pojūtis, kad jie nebegali jaustis Europoje kaip namuose“.

Premjeras sakė, kad ES „sparčiai žengia į pokyčius“, nes Bendrijai reikia „kažko nauja; reikia iš naujo užsegti Europos striukę“.

Jis pridūrė, kad „šalys, kurios išlieka tvarkingos ir gali garantuoti saugumą bei įstatymų laikymąsi savo piliečiams, įgis pranašumą“.

V.Orbanas pernai nurodė pastatyti prie sienos spygliuotų vielų tvoras, siekdamas pažaboti per Vengriją plūstančių migrantų srautą.

Jis sakė, kad Britanijos žmonės „nusprendė, kad jie vėl perims savo likimo kontrolę“ tuo metu, kai „daugelis Europos lyderių nesiima priemonių prieš naują tausų kraustymąsi ir besibraunantį, neteisėtą bei nenormalų migracijos srautą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kumpis

Kumpis portretas
Kaip jaustis Europoje, kaip namie, jei aplink bastosi babajai, musulmonai, sprogsta "pabegeliu" padetos bombos, dzihadistu saudomi baltieji... Jokiu daugiau pabegeliu! Tegul musulmoniskos salys jais dalinasi, Europoje jiems ne vieta. O populistus valdzioje, kurie labai propaguoja "juodaji amara", salinti is pareigu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių