Vengrija prašo Jungtinių Tautų nustatyti pasaulines migrantų kvotas

  • Teksto dydis:

Vengrija antradienį paragino Jungtines Tautas nustatyti pasaulines migrantų priėmimo kvotas, pabrėžusi, jog neteisinga, kad Europa turi priimti tiek daug pabėgėlių, kurie plūsta iš Sirijos.

Vengrija, sulaukusi kitų šalių vyriausybių ir žmogaus teisių aktyvistų kritikos dėl savo griežtos pozicijos migrantų atžvilgiu, sakė, kad oficialiai pateiks šį pasiūlymą trečiadienį Jungtinėse Tautose.

„Sakome, kad visi didieji veikėjai turėtų nešti dalį naštos. Turėtume nustatyti tam tikras pasaulines kvotas“, - žurnalistams sakė Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjarto (Pėteris Sijartas).

„Pagrindinis šio masinio gyventojų judėjimo šaltinis yra šalys, kurios tapo nestabilios dėl tarptautinių politinių sprendimų. Juos priėmė ne tik Europa“, - pabrėžė jis.

JT generalinis sekretorius Ban Ki-moonas (Ban Kimunas), kritikavęs Vengrijos sprendimą uždaryti savo sienas, paragino europiečius padaryti daugiau ir trečiadienį sušaukė susitikimą migrantų krizei aptarti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O man

O man portretas
neaišku, kodėl europiečius deportuoti galima, o neeuropiečių ne. Karas ne karas, bet kai pabėgėliai elgiasi ne kaip žmonės, o kaip banditai, kodėl tokie neišprašydinami atgal iš kur atvyko? Turinčius bent kiek padorumo galima ir priglausti, tokių tikrai ne milijonai.

tačiau patys

tačiau patys portretas
pabėgėliai nepasilieka tose šalyse, kuriose jokio karo nėra, jie visi bėga į Europą, negi tokį marą sulaikysi? Juk ES sienos parodė, kad per jas nesulaikomai plūsta visi, kas tik nori.

teisingai

teisingai portretas
Palaikau. Tiek JAV, tiek Rusija, tiek musulmoniškos valstybės, tiek visos kitos šalys, kuriose nėra karo privalo priimti karo pabėgėlius, o ne nurodinėti, ką turi daryti Europos valstybės stebėdami viską iš šono.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių