Venesuelos skola Rusijai bus grąžinta per 10 metų

  • Teksto dydis:

Maskva ir Karakasas susitarė, kad Venesuelos 3,15 mlrd. JAV dolerių skola Rusijai bus išmokėta per dešimt metų. Be to, mokėjimai per pirmus šešerius metus bus minimalūs, skelbiama Rusijos finansų ministerijos tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Susitarimą pasirašė Venesuelos finansų ministro Simoni Zerpos (Simono Serpos) vadovaujama delegacija.

Per Maskvoje surengtą spaudos konferenciją Venesuelos ekonomikos, finansų ir žemės ūkio reikalų viceministras Wilmaras Castro Soteldo (Vilmaras Kastras Solteldas) sakė, kad susitarimas suteiks Karakasui lankstumo ir sumokėti skolas kitiems kreditoriams, o taip pat padidinti prekybos apyvartą su Maskva.

„Šis susitarimas leis Venesuelai tam tikro lankstumo grąžinat skolas Rusijos Federacijai ir kitiems kreditoriams, – žurnalistams sakė W. C. Soteldo. – Šis naujas susitarimas leis patenkinti mums nemažai poreikių: pirmiausia, patenkinti Venesuelos tautos poreikius, o, antra, padidinti prekybos su Rusijos Federacija apyvartą, kad pasiektume tą lygį, kuris buvo pirmaisiais bendradarbiavimo metais.“

Kaip pranešė Rusijos finansų ministerija, Rusija ir Venesuela trečiadienį, lapkričio 15 d., pasirašė tarpvyriausybinį susitarimą dėl Karakaso skolos restruktūrizavimo. Skolų naštos sumažinimas leis „nukreipti atsilaisvinusias lėšas šalies ekonomikos plėtrai, gerinti skolininko mokumą, padidinti visų kreditorių galimybes susigrąžinti Venesuelai paskolintas lėšas“, nurodoma Rusijos finansų ministerijos pranešime.

Šiuo metu Venesuela išgyvena gilią ekonominę krizę. Lapkričio 13 d. įvyko šalies kreditorių susitikimas, tačiau jis baigėsi be rezultatų. Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro (Nikolas Maduras) pareiškė, kad dėl katastrofiškos finansinės padėties šalis negalės įvykdyti savo įsipareigojimų dėl skolų grąžinimo.


Šiame straipsnyje: VenesuelaRusijaskolasusitarimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių