Venesuelos parlamentas patvirtino amnestiją politiniams kaliniams

  • Teksto dydis:

Venesuelos opozicijos vadovaujamas parlamentas antradienį priėmė amnestiją politiniams kaliniams, atverdamas sceną politinei priešpriešai su sunkioje padėtyje atsidūrusiu prezidentu socialistu Nicolas Maduro (Nikolu Maduru), nepritariančiu tokiam žingsniui.

Nacionalinio Susirinkimo pirmininkas Henry Ramos Allupas (Henris Ramas Aljupas) sakė, kad tas teisės aktas buvo priimtas po antrojo skaitymo, o po balsavimo opozicijos įstatymų leidėjai pradėjo skanduoti „Laisvė!“, nors mažumoje likusios prezidento Socialistų partijos nariai reiškė pasibjaurėjimą.

„Šis įstatymas pakloja pamatus nacionaliniam susitaikymui“, – sakė deputatė Delsa Solorzano (Delsa Solorsano), kuri pasiūlė šį teisės akto projektą.

Naujasis įstatymas įpareigoja paleisti apie 76 politinius karinius, taip pat šimtus žmonių, kurie buvo „persekiojami ir tremiami“ dėl savo priešinimosi kairiajai vyriausybei, vadovavusiai pastaruosius 17 metų, nurodė ji.

N.Maduro reagavo kovingai, pasisakydamas per nacionalinę televiziją tuo metu, kai buvo svarstomas amnestijos projektas.

„Galit būti tikri, kad tas įstatymas per čia nepraeis, pone. Įstatymai, kurie turi būti parankūs teroristams ir nusikaltėliams, nepasieks įsigaliojimo – kad ir ką darytumėt“, – pareiškė prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių