Velsas: 84 asmenys įtariami vaikų lytiniu išnaudojimu

Tyrėjai, nagrinėjantys pareiškimus dėl anksčiau vykdyto vaikų lytinio išnaudojimo 18 vaikų namų Velse, pirmadienį pranešė radę įrodymų apie „sunkius baudžiamuosius nusikaltimus“, kuriuos, kaip įtariama, 84 asmenys įvykdė 1963-1992 metais.

76 nauji liudininkai davę parodymus tyrėjams, vykdant teisėsaugos operaciją „Pallial“, todėl dabar yra gauti iš viso 140 pareiškimų apie numanomus nusikaltimus, įvykdytus prieš 7-19 metų berniukus ir mergaites.

Nepriklausomą tyrimą, kurį inicijavo Didžiosios Britanijos vidaus reikalų ministrė Theresa May (Teresa Mej), atliekantys pareigūnai sakė, kad pareiškėjai įvardijo iš viso 84 įtariamuosius - 75 vyrus ir devynias moteris.

„Pažeidėjai visiškai pagrįstai turėtų dairytis sau už nugaros visą savo gyvenimą“, - sakė Šiaurės Velso vyriausiasis konsteblis Markas Polinas, komentuodamas paskelbtą ataskaitą apie pirmąjį šio tyrimo etapą.

Th.May nurodė pradėti tyrimą, kai nacionalinis transliuotojas BBC atliko tyrimą dėl pedofilijos skandalo, susijusio su jo buvusiu laidų vedėju Jimmy Savile'u (Džimiu Saviliu), neteisingai susiedama su juo buvusį politiką Alistairį McAlpine'ą (Alisterį Makalpiną).

Galiausiai BBC turėjo sumokėti A.McAlpine'ui 185 tūkst. svarų (755,9 tūkst. litų) kompensaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Vargšeliai, tegul greitai lekia į Lietuvą - Marija Aušrinė ir Kuodytė juos apgins.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių