Velionis Šiaurės Korėjos lyderis tapo „generalisimu“

Šiaurės Korėja trečiadienį pranešė, kad velionio lyderio Kim Jong-Ilo 70-ųjų gimimo metinių išvakarėse suteikė jam savo aukščiausią - generalisimo - titulą.

Tai dar vienas žingsnis „blizginant“ Kim Jong-Ilo palikimą – tokiu metu, kai jaunas jo sūnus stengiasi įtvirtinti savo paties valdžią.

Pranešimas, kad Kim Jong-Ilas po mirties paskirtas generalisimu, pasirodė kitą dieną po to, kai Pchenjane buvo atidengta jo statula, kuri vaizduoja jį ant žirgo, greta tėvo ir Šiaurės Korėjos įkūrėjo Kim Il-Sungo.

Kim Jong-Ilo sūnus ir politinis įpėdinis Kim Jong-Unas, kuris buvo paskelbtas šalies lyderiu ir aukščiausiuoju 1,2 mln. narių armijos vadu, taip pat įsakė paaukštinti 23 įtakingus karininkus.

Oficialiosios naujienų agentūros pranešime korėjiečių kalba giriami Kim Jong-Ilo nuopelnai paverčiant Šiaurės Korėją „branduoline valstybe“, taip pat galinčia kurti ir leisti palydovus. Tai užuomina apie prieštaringai vertinamą Pchenjano raketinę programą.

Tos pačios agentūros pranešime anglų kalba branduoliniai Šiaurės Korėjos pasiekimai neminimi.

Angliškajame pranešime Kim Jong-Ilas, kuris mirė gruodžio 17 dieną dėl širdies smūgio, būdamas 69 metų, aukštinamas už tai, kad pavertė Šiaurės Korėją karine galia su Songuno„ (“kariškiai - pirmiausia„) politika, kuris yra pergalės “kovoje su imperializmu ir JAV" laidas.

Šiaurės Korėja velionio lyderio gimtadienį - vasario 6-ąją - paskelbė „Spindinčios žvaigždės diena“.


Šiame straipsnyje: Kim Jong IlasKim Jong Unas

NAUJAUSI KOMENTARAI

paulius

paulius portretas
Atrodo "generalisimais" buvo Suvorovas,Stalinas,dabar Kim Jong.Raiteliai labai šauniai atrodo,tiktų Grūto parke.Ten raitelių dar nėra.

Jonis

Jonis portretas
Tai, kad ir Lietuvoje tokiu ,,stebuklu,, buta...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių