Vatikane įkurta finansų ir administracijos pertvarkymui vadovausianti institucija

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus penktadienį paskyrė specialią komisiją, kuriai bus patikėta pertvarkyti Vatikano "ekonominę ir administracinę struktūrą", pradedant seniai laukta Romos kurijos ir Vatikano banko reforma.

Komisija aiškinsis išpūstų Vatikano departamentų funkcionavimą ir parengs reformų planą, kurio tikslas bus spręsti favoritizmo ar korupcijos atvejus, supaprastinti procedūras, didinti skaidrumą ir geriau naudoti ekonominius išteklius.

Ši komisija bus atsakinga už "esamų institucijų supaprastinimą ir racionalizaciją bei visų Vatikano administracijos struktūrų ekonominės veiklos kruopštesnį planavimą", sakoma Vatikano pranešime.

Ji pateiks specialistų rekomendacijas dėl to, kaip "išvengti netinkamo ekonominių išteklių naudojimo, (kaip) didinti skaidrumą, ... (kaip) finansų sferoje dirbti su dar didesniu taupumu, (kaip) užtikrinti tinkamą sąskaitybos principų taikymą".

Argentinietis popiežius po savo išrinkimo kovo mėnesį sparčiai steigė virtinę specialistų grupių kovai su korupcija ir prastu valdymu Vatikane.

Minima komisija, kuri atsiskaitys tiesiogiai jam, įsteigta po atskiros grupės, kuri aiškinasi, kaip reformuoti Vatikano banką, įsteigimo ir aštuonių kardinolų patarėjų paskyrimo.

Specialistai yra iš Maltos, Prancūzijos, Ispanijos, Vokietijos, Italijos ir Singapūro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu jo

nu jo portretas
Purpuriniai,matyt,rimtai varo tamsų biznelį ir nenori sąžiningai dalintis...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių