Vatikanas: popiežius nepanaikino nuodėmės

Vatikanas antradienį pajuto pareigą paneigti pareiškimą, esą popiežius Pranciškus „panaikino nuodėmę“, kai tokią prielaidą iškėlė vienas garsu italų intelektualas, neva išskaitęs tai iš pontifiko žodžių ir gestų.

Vatikano komentarus išprovokavo sekmadienį paskelbtas straipsnis kairiosios pakraipos dienraštyje „La Repubblica“, pavadintas „Pranciškaus revoliucija: jis panaikino nuodėmę“, kurio autorius – ateistas Eugenio Scalfari (Eudženijus Skalfaris).

E.Scalfari, anksčiau šiais metais dalyvavęs ilgame privačiame pokalbyje su Katalikų Bažnyčios vadovu ir jau ne kartą jį komentavęs savo straipsniuose, naujausioje sudėtingoje, traktatą primenančio analizėje rašo, esą Pranciškus tiki, kad nuodėmė nebeegzistuoja, nes Dievo malonė ir atlaidumas yra „amžini“.

Vatikano atstovas spaudai Federico Lombardi (Federikas Lombardis) sakė Vatikano radijui, kad „tas tvirtinimas, esą popiežius panaikino nuodėmę“, yra klaidingas.

„Tie, kas iš tikrųjų seka popiežių kasdieniame gyvenime, žino, kiek daug kartų jis yra kalbėjęs apie nuodėmę ir mūsų, nuodėmingųjų, prigimtį“, – aiškino F.Lombardi.

Tai buvo jau ne pirmoji žodinė salvė tarp Vatikano ir E.Scalfari, kuris įkūrė „La Repubblica“ 1976 metais.

Praeitą mėnesį Vatikanas pašalino iš savo tinklalapio E.Scalfari pateiktą pokalbio su popiežiumi tekstą, nurodęs, kad kai kurių jų dalių autentiškumas kelia abejonių.

E.Scalfari sakė nesinaudojęs diktofonu ir neužsirašinėjęs per susitikimą su pontifiku, tačiau atkūręs tą ilgą pašnekesį iš atminties, savaip atpasakodamas jo žodžius, kad straipsnis būtų sklandesnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių