Vatikanas: gėjai negali tapti katalikų kunigais

  • Teksto dydis:

Vatikano paskelbtame dekrete dėl katalikų kunigų ugdymo akcentuojama lytinio susilaikymo prievolė ir deklaruojamas draudimas gėjams ir „gėjų kultūrą“ remiantiems žmonėms tapti kunigais.

„Bažnyčia, nors ir labai gerbdama šiuos žmones, negali priimti į seminariją ar kunigų luomą praktikuojančių homoseksualumą, demonstruojančių giliai įsišaknijusias homoseksualius polinkius arba palaiko tai, kas vadinama gėjų kultūra“, – sakoma dokumente.

Naująjį maždaug šimto puslapių išsamias katalikų dvasininkų ugdymo gaires, kurioms pritarė popiežius Pranciškus, trečiadienį paskelbė oficialus Vatikano laikraštis „Osservatore Romano“.

Šis dokumentas pagrįstas ankstesne, prieš 30 metų parengta versija, bet draudimą į homoseksualumą linkusiems žmonėms tapti kunigais Katalikų Bažnyčia jau buvo nustačiusi 2005 metais.

Tačiau naujajame dekrete leidžiama išimtis dėl „homoseksualumo tendencijų, kurios galėtų būti tik kokios nors laikinos problemos raiška – pavyzdžiui, dar nesibaigusios paauglystės“.

Dokumente taip pat sakoma, kad būtų „labai neišmintinga priimti (į dvasininkus) seminaristą, kuris nėra pasiekęs brandžios, nusistovėjusios ir laisvos emocinės būsenos, (nėra) skaistus ir ištikimas celibatui“. Be to, nurodoma, kad būsimieji kunigai taip pat turi suprasti „moterišką realybę“.

Dekrete nagrinėjami ir keli kiti klausimai, tarp jų – skaitmeninė revoliucija.

„Reikia būti išmintingam susiduriant su neišvengiamais pavojais dėl dažno lankymosi skaitmeniniame pasaulyje, įskaitant įvairias priklausomybės formas, kurias galima gydyti adekvačiomis dvasinėmis ir psichologinėmis priemonėmis“, – pažymima dokumente.

Tuo pačiu dokumente rekomenduojama, kad „socialinė žiniasklaida sudarytų kasdienio seminarijos gyvenimo dalį“, nes ji siūlo „naujas galimybes visuomeniniams santykiams (ir) susipažinimui su kitais žmonėmis“.

Vatikanas jau kuris laikas plačiai naudojasi socialine žiniasklaida.



NAUJAUSI KOMENTARAI

monnez

monnez portretas
labas Gauti paskolą, kuri leis jums įveikti skurdą. El. paštas: sylviane.harry@hotmail.com Sveiki, mano vardas yra MONNEZ, sukčiavimo auka suklastotų skolintojų rankose. Aš neteko apie 45.000,00 LT nes man reikia didelį kapitalą 200,000.00 LT Aš beveik mirė, aš neturėjo kur eiti. mano verslas buvo sunaikinta, ir šiame procese aš praradau savo sūnų. Aš negalėjo pakęsti tokio nepasikartotų. 2016 kovo mėn sutikau draugą, kuris supažindino mane su gera motina, SYLVIANE HARRY, kad galiausiai padėjo man užtikrinti paskolą bendrovė. gera mama aš noriu pasinaudoti šia galimybe ir padėkoti jums, ir gali Dievas toliau laimina Jus. Aš taip pat norėčiau pasinaudoti šia galimybe patarti kolegos lietuviškai, kad yra daug sukčiai iš ten, todėl, jei jums reikia paskolą ir nori užsitikrinti paskolą greitai, uržegitruokite tik ponia Olivia Danieliaus elektroniniu paštu: (sylviane.harry@hotmail.com ). Jūs taip pat galite susisiekti su manimi per šį laišką: El. paštas: sylviane.harry@h

...

... portretas
Tai pedofilams tapti kunigais nėra jokių kliūčių?..

jie

jie portretas
negali bet kunigai gali....ir pats laikas vatikanui svarstyti celibato panaikinima nes kitu atveju baznycia zlugs nes jaunimas jau ne toks o pamaldose matome daugumoje senyvas moteris. Daryk perversma arba atsistatydink kaip ta padare vokietis
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių