Vašingtono aikštė priešais Rusijos ambasadą pavadinta B. Nemcovo vardu

  • Teksto dydis:

Vašingtono miesto taryba patvirtino įstatymo projektą dėl aikštės priešais Rusijos ambasadą pavadinimo nužudyto Rusijos opozicijos politiko Boriso Nemcovo vardu, pranešė buvęs rusų opozicinės liberalios Liaudies laisvės partijos (PARNAS) vienas pirmininkų, Boriso Nemcovo fondo pirmininkas Vladimiras Kara-Murza jaunesnysis.

„Vašingtono miesto taryba vienbalsiai patvirtino ... nuolatinį įstatymo projektą ... dėl Boriso Nemcovo aikštės priešais Rusijos pasiuntinybę. Laikinas įstatymas jau įsigaliojo“, – antradienį savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ parašė V. Kara-Murza.

Jis pranešė, kad B. Nemcovo aikštės atidarymo ceremonija įvyks vasario 27 dieną, per trečiąsias politiko nužudymo metines.

B. Nemcovas, vienas žinomiausių Rusijos opozicijos lyderių, buvo nušautas 2015 metų vasario 27 dieną ant Maskvos upės tilto šalia Kremliaus.

Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas sausio 10 dieną sakė, kad aikštės priešais Rusijos ambasadą Vašingtone pervadinimo klausimas yra šio miesto valdžios prerogatyva.

„Palikčiau be komentarų, tik pabrėžčiau, kad tai, be abejo, miesto valdžios prerogatyva, esant fonui, kad mūsų šalių dvišalių santykių būklė kaip ir anksčiau, švelniai tariant, galėtų būti geresnė“, – žurnalistams atsakė D. Peskovas, paprašytas pakomentuoti minimą Vašingtono miesto sprendimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Jų agentas, jų ir pagarba savam... :S

Aaaaa..... vasingtone

Aaaaa..... vasingtone portretas
jankiai nors ir HITLERIO vardu aikste prie Baltuju rumu lai pasivadina .....rusams visiskai pofik....tai tik parodo jankisko protelio degradacija...

gailestis

gailestis portretas
jankiai visada del proto nepasizymejo o va karo kurstyme tai pirmi
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių