Vašingtonas neskuba smerkti Maskvos

Vašingtonas mandagiai sako neskubantis daryti išvadų dėl Rusijos karinių laivų buvimo Karibų jūroje.

„Reuters“ naujienų agentūra rašo, kad JAV valstybės sekretorės padėjėjas Thomas Shannonas per vizitą Maskvoje nurodė, jog Vašingtonas kol kas nedaro jokių išvadų dėl Maskvos planų Centrinėje ir Pietų Amerikoje ir lauks tolesnių veiksmų.

T.Shannonas Rusijoje apsilankė kelios savaitės po to, kai Rusijos kariniai laivai surengė bendras pratybas su Venesuelos pajėgomis ir pabuvojo Kuboje. „Šie laivai neapibrėžė situacijos, ją apibrėš tolesnė padėtis“, – teigė T.Shennonas.

Iškart po Rusijos ir Gruzijos konflikto rugpjūtį Rusijos premjeras Vladimiras Putinas, nepatenkintas JAV pajėgų buvimu Juodosios jūros regione, viešai paklausė, ar Vašingtonui būtų malonu, jei Rusija pasiųstų savo laivus į JAV pakrantę.

Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“ trečiadienį skelbia, kad tas pats Pietų Amerikoje lankęsis kreiseris „Petras Didysis“ taps pirmuoju rusų kariniu laivu, netrukus prisišvartuosiančiu Pietų Afrikos Respublikoje.

Rusų jūrų laivynas paskelbė, jog kreiseris, kaip ir jau išsiųsti kiti laivai prisijungs prie Indijos pajėgų pratybų.

Laivyno atstovas spaudai nurodė, kad šiuo metu Rusija turi tris jūrų pajėgų grupes, vykdančias užduotis pasaulio vandenynuose – viena iš jų ką tik paliko Portugaliją ir juda link Gibraltaro.

Pernai Rusija paskelbė, kad jos laivynas atsinaujina, o jo buvimas skirtingų regionų vandenyse plėsis ir bus nuolatinis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių