Valstybės sekretorius pasakė, kada JAV bendradarbiaus su Rusija

  • Teksto dydis:

JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas (Reksas Tilersonas) ketvirtadienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministrui Sergejui Lavrovui, kad Vašingtonas bendradarbiaus su Maskva, bet tik tais atvejais, kai toks bendradarbiavimas atitiks Amerikos interesus.

„Jungtinės Valstijos svarstys (galimybę) dirbti su Rusija, kai galėsime rasti praktinio bendradarbiavimo, kuris būtų naudingas Amerikos žmonėms, sričių“, – sakom R.Tillersono pranešime, paskelbtame po jo pirmojo susitikimo su S.Lavrovu.

Jis taip pat ragino Rusiją vykdyti savo įsipareigojimus pagal Minsko susitarimus, turinčius užbaigti konfliktą Ukrainoje.

Dėl Rusijos pagalbos Rytų Ukrainoje veikiantiems separatistams ir Maskvos įvykdytos Krymo aneksijos Vakarų šalių santykiai su Kremliumi yra pablogėję labiausiai nuo Šaltojo karo laikų.

R.Tillersono (Rekso Tilersono) diplomatinis debiutas Vokietijos mieste Bonoje vykstančiame Didžiojo dvidešimtuko (G-20) ministrų susitikime ketvirtadienį atsidūrė pasaulio dėmesio centre, Rusijai spaudžiant Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administraciją tesėti savo pažadus pagerinti dvišalius santykius.

R.Tillersonas anksčiau dalyvavo derybose su Didžiosios Britanijos, Saudo Arabijos ir Jungtinių Arabų Emyratų užsienio reikalų ministrais, bet kol kas nepasiuntė jokių signalų, iš kurių būtų galima susidaryti įspūdį, kokia bus tikroji D.Trumpo užsienio politika, pagrįsta šūkiu „Pirmiausiai – Amerika“.


Šiame straipsnyje: Rexas TillersonasJAVRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tik kažin kas su amerika bendradarbiaus nebent ukrainos timošenka su tranpu ir tai tolete

To Anonimas

To Anonimas portretas
Anonistas yra anonistas, komentuoja tai ko nenutuokia. Matomai mankurtų giminės atstovas

Anonimas

Anonimas portretas
Geras pareiskimas.Tai jei JAV kazkas nepatinka Tai tada visi sokit, kad patiktu.Tikro OKUPANTO irTERORISTO poziuris
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių