V. Putino atstovas kirto iš peties: H. Weinsteino kaltintojos – prostitutės

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas aktores, kurios lytiniu išnaudojimu kaltina Holivudo prodiuserį Harvey Weinsteiną (Harvį Veinsteiną), pavadino prostitutėmis ir su panieka kalbėjo apie žurnalistes, lytiniu priekabiavimu apkaltinusias vieną įtakingą rusų parlamentarą.

Maskvoje kalbėdamasis su studentais, D. Peskovas sakė, kad H. Weinsteiną viešai kaltinančios aktorės tapo žvaigždėmis ir „padarė daug dalykų, nesiderinančių su garbe ir orumu“.

„Bet jos tai padarė, kad taptų žvaigždėmis. Jos uždirbo šimtus milijonų dolerių, o po 10 metų sako, kad Weinsteinas blogas“, – sakė D. Peskovas. Neįprastai tiesmuką jo komentarą citavo populiari radijo stotis „Echo Moskvy“.

„Gal jis ir šunsnukis, bet nė viena iš jų nenuėjo į policiją! Ne, norėjo uždirbti 10 milijonų dolerių, – sakė D. Peskovas. – Kaip vadinama moteris, permiegojusi su vyru už 10 mln. dolerių? ... Ji vadinama prostitute.“

Prezidento atstovas taip kalbėjo atsakydamas į klausimą apie žurnalisčių Rusijos žemųjų parlamento rūmų nariui pareikštus kaltinimus lytiniu priekabiavimu.

Kelios žurnalistės iš Vakarų ir nepriklausomos žiniasklaidos apkaltino Valstybės Dūmos Užsienio reikalų komiteto pirmininką Leonidą Sluckį nešvankiais komentarais ir grabinėjimu.

Parlamento etikos komisija nusprendė, kad L. Sluckis nepadarė jokių pažeidimų. Dėl to daug žiniasklaidos priemonių nusprendė boikotuoti L. Sluckį ir atšaukti savo žurnalistus, rašiusius apie Valstybės Dūmos darbą.

Iki šiol D. Peskovas atsisakydavo tai oficialiai komentuoti, bet per susitikimą su Aukštosios ekonomikos mokyklos studentais sakė, kad moterys turėjo iš karto pranešti apie pažeidimus.

„Jeigu Sluckis puolė tą vargšę žurnalistę, kur ji buvo, kodėl ji kentėjo?“ – klausė jis.

„Ją prispaudė kabinete ... Nežinau, turbūt merginoms geriau matyti. Jį galima palaikyti nelabai maloniu vyru. Jei jis tave prispaudė, jei prie tavęs priekabiavo, kodėl tylėjai?“ – kalbėjo D. Peskovas.

„Kodėl praėjo tiek daug laiko, o tada tu nueini į etikos komisiją? Mane tai tiesiog nustebino“, – pridūrė jis ir šią istoriją pavadino „duokle madai“.

Rusijos mačizmo kultūroje pareiškimai apie priekabiavimą yra reti, ši tema iš esmės yra tabu. Taip pat nėra jokio įstatymo, apibrėžiančio lytinį priekabiavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zene

Zene portretas
Jeig virsininkas priekabiauja ir nueisi i policija jie tau atsakys , kad reikia irodymu. Tai labai sunkiai irodoma. Ir jeigu visa laika tau neduoda ramybes labai issekina tikriausiai priekabiauja ir prie darbo.Jeigu sako,kad isnaudoja seksualiai tai reiskia, kad taip ir yra. Cia negali buti diskusiju ir vadinimu prostitute. Kas tokius dalykelius daro yra iskrypelis ir ko gero istatymiskai pasikaustes gerai.

Šiaip

Šiaip portretas
Teisyngai pasakė.

...

... portretas
Jie sako - jie žino...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių