V. Putinas žada modernizuoti Rusiją

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienį pristatė savo viziją, kaip modernizuoti šalį, o kai kurie jo konkurentai kovą vyksiančiuose rinkimuose buvo oficialiai iškelti kandidatais į šalies vadovo postą.

Nors V. Putinas rinkimuose dalyvaus kaip nepriklausomas kandidatas, šeštadienį jis apsilankė valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ suvažiavime ir pristatė savo ateities tikslus.

Šiai partijai priklauso dauguma valdžios pareigūnų, o kai kuriuos įtakingus jos narius persekioja kaltinimai korupcija.

V. Putinas pažadėjo skatinti verslą, kovoti su korupcija ir skirti papildomų išteklių sveikatos apsaugos ir švietimo sistemoms, kurioms smarkiai trūksta lėšų.

„Rusija yra šalis, turinti 1 000 metų istoriją, bet negalime su ja elgtis kaip su savo močiute – tik duoti jai tablečių nuo skausmo, – sakė jis savo kalboje, kurią tiesiogiai transliavo šalies televizijos. – Privalome paversti Rusiją jauna, į ateitį orientuota (valstybe).“

Dabartinio prezidento populiarumo reitingai siekia 80 proc., taigi, beveik neabejojama, kad kovo 18-ąją vyksiančiuose rinkimuose 65 metų V. Putinas iškovos dar vieną šešerių metų kadenciją valstybės vadovo poste.

Garsiausiam jo kritikui, opozicijos lyderiui Aleksejui Navalnui uždrausta kelti savo kandidatūrą rinkimuose dėl teistumo. Tačiau 41 metų politikas tvirtina, kad jo byla buvo politiškai motyvuota.

Pastaraisiais metais A. Navalno komanda rengė palaikymo mitingus įvairiuose šalies miestuose. Jis taip pat grasina raginti žmones boikotuoti balsavimą, jeigu nebus įregistruoja jo kandidatūra.

Tarp savo kandidatūras keliančių žmonių yra opozicijos žurnalistė Ksenija Sobčiak, V. Putino globėjo, buvusio Sankt Peterburgo mero Anatolijaus Sobčiako duktė. Tačiau daug kas įtaria, kad ji savo kandidatūrą kelia kaip Kremliaus įrankis – esą norima sukurti konkurencingų rinkimų įspūdį, suskaldyti opoziciją ir padidinti jaunimo susidomėjimą rinkimais.

K. Sobčiak kritikuoja Kremliaus valdžią ir pasisako už demokratinius pokyčius šalyje, tačiau asmeniškai kritikuoti V. Putiną vengia.

Šeštadienį liberali partija „Pilietinė iniciatyva“ oficialiai paskelbė, kad kelia K. Sobčiak į prezidento rinkimus kaip savo kandidatę.

Komunistų partija šįkart nusprendė iškelti naują kandidatą, o ne savo lyderį Genadijų Ziuganovą, kuris yra dalyvavęs keliuose ankstesniuose balsavimuose. Kovą vyksiančiuose Rusijos prezidento rinkimuose šiai partijai atstovaus Pavelas Grudininas, kuriam priklauso braškių ūkis netoli Maskvos.

Rinkimuose taip pat žada dalyvauti ankstesnių rinkimų veteranai liberalas Grigorijus Javlinskis ir ultranacionalistas Vladimiras Žirinovskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aga

Aga portretas
Valdiunė super tiuningistas nesuprasi iš kurios pusės ragai krenta

))))))

)))))) portretas
Geriausiau tiuniguoja mūsų Valdas

Best Prezident

Best Prezident portretas
Prie Boriso Jelcino Rusija prase ir gaudavo labdara beveik is viso pasaulio Prie Vladimiro Putino nepraso ir negauna. Maza to dar ir sankcijas atlaiko
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių