V. Putinas vasario 2 dieną lankysis Vengrijoje

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vasario 2 dieną lankysis Budapešte ir susitiks su Vengrijos ministru pirmininku Viktoru Orbanu, pranešė ketvirtadienį Vengrijos vyriausybė.

Kontroversiškasis V.Orbanas, bene didžiausias išrinktojo ir penktadienį prisaikdinamo JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) gerbėjas, yra sakęs, kad nori gerinti santykius su V.Putinu.

Vyriausybės administracijos vadovas Janosas Lazaras (Janošas Lazaras) sakė žurnalistams, kad abu lyderiai per šį „svarbų“, bet ne „išimtinį“ susitikimą kalbėsis apie „aktualius socialinius politinius ir ekonominius reikalus“.

Jis pažymėjo, kad 2017-ieji „bus svarbūs užsienio politikoje metai, ne tik dėl naujojo JAV prezidento ar „Brexit“. Daugiašalės kooperacijos vietą pakeis dvišalės kooperacijos era“.

V.Putinas V.Orbaną buvo aplankęs Budapešte 2015 metais – per pirmąją savo kelionę į Europos Sąjungą po Krymo aneksijos ankstesniais metais. V.Orbanas Maskvoje lankėsi pernai.

Dešiniųjų pažiūrų V.Orbanas praeityje yra raginęs atšaukti ES sankcijas Rusijai.

Nepritariantis imigracijai ir linkęs pertvarkyti valstybines įstaigas V.Orbanas abejoja demokratinėmis normomis ES šalyse ir entuziastingai sutiko D.Trumpo pergalę JAV prezidento rinkimuose.

„Mes gyvename didingomis dienomis ir didingais laikais“, – kalbėjo jis lapkritį.

Manoma, kad V.Putinas ir V.Orbanas aptars Rusijos planus plėsti vienintelę Vengrijoje atominę elektrinę ir kitus energetikos reikalus, nes Vengrija yra labai priklausoma nuo rusiškų dujų importo.

Pasak naujienų agentūros „Interfax“, Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas patvirtino, kad V.Putinas vyks į Vengriją.

„Taip. Toks vizitas rengiamas“, – sakė jis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
asile tu asile,putinas jega,o tu esi,toks pat beprotis,kaip ir tavo bestijalka

asilui apačioj-

asilui apačioj- portretas
Tai tau, dalbajobe, trūksta smegenų, fašistas putinas gerai pasistengė, tau ir kitiems tokiems pat, kiaurai perdulkint smegenine.

Anonimas

Anonimas portretas
putinas visam pasaulyje yra laukiamas,nes tai protingas žmogus,ne toks debilas,kaip bestija
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių