V. Putinas suabejojo V. Žirinovskio pasiūlymu įvesti tripartinę sistemą

  • Teksto dydis:

Rusijos liberaldemokratų (RLDP) lyderiui Vladimirui Žirinovskiui pasiūlius Rusijoje pereiti prie trijų partijų sistemos, prezidentas Vladimiras Putinas patarė neskubėti įgyvendinti šį pasiūlymą.

„Nors „Trys didvyriai“ žinomas (rusų dailininko Viktoro Vasnecovo) paveikslas, ir eiti galima trimis kryptimis, bet, jeigu mes kažkur leisime sau suklysti, mus gali pasiųsti dar viena kryptimi, – sakė V.Putinas penktadienį susitikęs su į parlamentą po rinkimų patekusių partijų lyderiais. – Mūsų liaudis žino, kur reikia siųsti“.

Taip Rusijos prezidentas reagavo į V.Žirinovskio siūlymą ir dar pažymėjo, kad „kiekvieną sprendimą reikia labai gerai pasverti ir apgalvoti“.

V.Žirinovskis savo idėją taip pristatė: „Juk toks yra rusiškos prigimties paprotys – „na trojich“. „Tris didvyrius“ atsimenate? Tiesiai einam, į kairę, į dešinę. Tiesiai – Kremlius, į dešinę, vos 20 proc. dešiniau – RLDP, o 30 proc. kairiau – socialdemokratai“.

„Štai jeigu šį klausimą išspręsime 2017 metais, tai bus dovana Vasario ir Spalio revoliucijų jubiliejams, – kalbėjo V.Žirinovskis. – Grįžtume prie lenininio partijų pavadinimo ir partijų istoriją skaičiuotume nuo Minsko pirmojo suvažiavimo 1895 metais“. (Red. Čia jis suklydo – Rusijos marksistinių partijų suvažiavimas, vadinamas Minsko I-uoju suvažiavimu, kuriame siekta suvienyti visas socialdemokratines grupuotes į vieną partiją, įvyko 1898 metų kovo mėnesį).

Pasak jo tripartinė sistema turėtų atrodyti taip: „centre – „Vieningoji Rusija“, kairiau – reikėtų skurti dar vieną partiją: surinkti visas Kremlius Kolonų salėje ir kad iš jos išeitų su suvienytos kairiųjų partijos vėliava“. RLDP būtų trečioji.

„305 (mandatai) – valdžios partijai, 70 – socialdemokratams, 75 – LDPR; man rodos, taip būtų normalu“, – siūlė RLDP lyderis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Šito agresyvaus klouno kaukolę kuri kenčia nuo psichikos ligų, reikėjo jau senai išvežti į Vorkutos GULAGĄ ir pasodinti ant sortiro ! Tegul jis ten sortire ardosi, bet daugiau jo kaukolė nebus matoma per žiniasklaidą be to jis kartu su Kisieliumi pastoviai grasina atomais ir jų pelenais taip patvirtindami savo kaukolių psichikos ligas !.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių