V. Putinas: Rusijos ir JAV požiūriuose į padėtį Sirijoje esama „suartėjimo“

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį pareiškė, kad jo ir JAV prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) pozicijose dėl padėties Sirijoje esama tam tikro „suartėjimo“.

„Nepaisant visko, esama tam tikro požiūrių suartėjimo ir supratimo, ką galėtumėme padaryti, kad įtampa sumažėtų Sirijoje ir būtų ieškoma visiems priimtinų sprendimų“, – kalbėjo V.Putinas po pokalbio su B.Obama Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikime Kinijoje.

„Nemanau, kad dabar turiu teisę apie tai galutinai kalbėti, nes (JAV) Valstybės Departamentas ir mūsų Užsienio reikalų ministerija baigia derinti kai kuriuos mūsų preliminarius susitarimus. Bet man atrodo, kad einame teisingu keliu, ir galėtumėme, dėl visa pikta, tam tikram laikotarpiui susitarti dėl to, kad abi šalys imtųsi energingų bandymų pataisyti padėtį Sirijoje“, – pareiškė Rusijos vadovas.

Anksčiau JAV prezidentas B.Obama sakė, kad per pirmadienio susitikimą su Rusijos prezidentu V.Putinu buvo „produktyvių“ diskusijų apie ugnies Sirijoje nutraukimą, dėl kurio anksčiau sunkiai sekėsi tartis.

„Turėjome produktyvių pokalbių apie tai, kaip atrodytų realus karo veiksmų nutraukimas“, – sakė B.Obama po susitikimo su V.Putinu Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimo Kinijoje užkulisiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių