V. Putinas: Rusija suinteresuota Europos Sąjungos sankcijų panaikinimu

  • Teksto dydis:

Rusija yra suinteresuota, kad būtų panaikintos jai įvestos Europos Sąjungos sankcijos, nors su jų pasekmėmis ji sėkmingai susitvarkė, antradienį pareiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

„Noriu patikinti, kad Rusija įveikė visus sunkumus, susijusius su išoriniais suvaržymais. Prieš keletą metų mums buvo nelengva, turint galvoje, kad mes tuo metu susidūrėme su reikšmingu mūsų tradicinių eksporto prekių kainų sumažėjimu du kartus. Tačiau mes ne tik išlaikėme makroekonominį stabilumą, bet ir jį sustiprinome“, – kalbėjo Rusijos vadovas spaudos konferencijoje, Vienoje po susitikimo su Austrijos prezidentu.

Žurnalistams paklausus, ar derybos su Austrijos vadovybe galėtų sudaryti palankias sąlygas ES sankcijų Rusijai atšaukimui, V. Putinas pareiškė, jog „sankcijos, politiniai suvaržymai, protekcionizmas – visa tai yra tie patys dalykai – būdai spręsti politines problemas, kurie galiausiai nepadeda pasiekti galutinį tikslą. Jie yra nenaudingi ir tiems, kurie juos inicijuoja, ir tiems, kuriems jie yra taikomi“.

„Man atrodo, kad šie veiksmai, kuriuos mes vadiname sankcijomis, kenkia visiems. Todėl, man atrodo, kad visi yra suinteresuoti jų panaikinimu. Mes taip pat“, – pabrėžė jis.

Tačiau, pasak V. Putino, „mes puikiai suprantame ir žinome, kad pakankamai sunku apie tai kalbėti su kiekviena Europos Sąjungos šalimi atskirai“.

„Nekalbėsiu apie priežastis, jos yra žinomos, bet tai, kas vyksta šioje srityje, mums netrukdo plėtoti santykių su Austrijos Respublika“, – pareiškė Kremliaus vadovas.

Savo ruožtu Austrijos prezidentas Alexander'as Van der Bellenas (Aleksandras Van der Belenas) pareiškė, jog sankcijų klausimas buvo aptartas derybose su Rusijos prezidentu. Tačiau jis pabrėžė, kad „Austrija užsienio politikos klausimais laikysis Europos Sąjungos sprendimų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių