V. Putino metinė kalba: Rusija mažins karines išlaidas

  • Teksto dydis:

Rusija artimiausiais metais mažins karines išlaidas, tačiau tai neturės įtakos šalies gynybos pajėgumų stiprinimo planų įgyvendinimui, pareiškė Rusija prezidentas Vladimiras Putinas.

Jo teigimu, šalies karinių išlaidų ir bendrojo vidaus produkto santykis mažės nuo 4,7 proc. šiemet iki 3,3 proc. kitąmet ir iki 2,8 proc. 2018 metais.

„Mes įeiname į šią nišą ir kelerius metus joje išsilaikysime“, – sakė V.Putinas per metinę spaudos konferenciją.

„Tai nepaveiks mūsų planų dėl gynybos pajėgumų stiprinimo, nes per pastaruosius penkerius metus pakankamai daug lėšų tam skyrėme“, – pabrėžė jis.

V.Putino žodžiais, biudžeto išlaidų taupymas artimiausiais metais bus užtikrinamas pirmiausia jo skyriaus „nacionalinė gynyba“ sąskaita.

Vėliau kalbėdamas jis pareiškė, jog ne Rusija spartina ginklavimosi varžybas, ir Maskva neketina įsitraukti į šį išlaidavimą „ne pagal kišenę“.

„Jei kas ir spartina ginklavimosi varžybas, tai – ne mes... Mes niekada nesiryšime tam, kad įsitraukę į ginklavimosi varžybas išlaidautume ne pagal savo kišenę“, – sakė V.Putinas.

D. Trumpo pareiškimas nenustebino

JAV išrinktojo prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) pareiškimas, kad Amerika privalo smarkiai padidinti savo branduolinius pajėgumus, visiškai nenustebino, penktadienį sakė Rusijos vadovas Vladimiras Putinas.

„Kas dėl išrinktojo Jungtinių Valstijų prezidento pono Trumpo, tai jis nepasakė nieko naujo. Jis ir per rinkimų kampaniją kalbėjo apie būtinybę didinti JAV branduolinius pajėgumus, stiprinti ginkluotąsias pajėgas. Nieko neįprasto“, – sakė V.Putinas per metinę spaudos konferenciją.

D.Trumpas šį raginimą paskelbė kelios valandos po V.Putino pareiškimo, kad Rusija turi stiprinti savo karinį branduolinį potencialą.

„Mums reikia stiprinti strateginių branduolinių pajėgų karinį potencialą, pirmiausia – raketų kompleksais, kurie galėtų garantuotai įveikti bet kokias esamas ir būsimas priešraketinės gynybos sistemas“, – sakė V.Putinas ketvirtadienį per Gynybos ministerijos posėdį.

,,Niekas išskyrus mus netikėjo D. Trumpo pergale“

Rusijos vadovas Vladimiras Putinas penktadienį pareiškė, kad Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) tiksliai pajuto Amerikos visuomenės nuotaikas ir tai atvedė jį į pergalę prezidento rinkimuose, nors „niekas išskyrus mus netikėjo“, kad jis laimės.

„Jis tiksliai pajautė visuomenės nuotaikas ir dirbo būtent šioje paradigmoje, ėjo iki galo, nors niekas be mūsų netikėjo, kad jis laimės“, – sakė V.Putinas per metinę spaudos konferenciją.

Norėtų aplankyti D. Trumpą

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sako, kad visai norėtų apsilankyti Jungtinėse Valstijose, jeigu naujai išrinktasis prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) atsiųstų jam pakvietimą.

„Jeigu Trumpas pakvies apsilankyti JAV, aš tikrai atvyksiu“, – pareiškė V.Putinas po tris su puse valandos trukusios spaudos konferencijos.

Kiek anksčiau pačioje spaudos konferencijoje V.Putinas sakė, kad jo susitikimas su D.Trumpu galėtų įvykti tuomet, kai išrinktasis vadovas baigs rinkti savo administraciją.

Rusijos lyderis sakė, kad pritaria D.Trumpo JAV ir Rusijos santykių vertinimui, jog jie yra prasti, ir nuo savęs pridūrė, kad „blogiau būti negali“.

V.Putinas taip pat sakė, kad tikisi susitikti su D.Trumpu ir aptarti, kaip galima būtų tuos santykius pagerinti.

JAV ir Rusijos santykiai dabar yra labiausiai pašliję nuo Šaltojo karo laikų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
vos ne pranasas,su savo tikejimu caras.matyt zinojo kaip padet ilgam laimet
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių