V. Putinas: Rusija ir Turkija susitarė įkurti „demilitarizuotąją zoną“ aplink Idlibą

  • Teksto dydis:

Maskva ir Ankara susitarė įkurti „demilitarizuotąją zoną“ aplink Sirijos sukilėlių kontroliuojamą Idlibo provinciją, pirmadienį po ilgų derybų su Turkijos vadovu Recepu Tayyipu Erdoganu (Redžepu Tajipu Erdohanu) pareiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

„Nusprendėme iki šių metų spalio 15-osios sukurti maždaug 15-20 km demilitarizuotąją zoną palei kontaktinę liniją tarp ginkluotos opozicijos ir režimo karių“, – sakė V. Putinas.

Susitarimas numato „visų kovotojų radikalų pasitraukimą“ iš Idlibo, nurodė Rusijos lyderis.

Abu prezidentai taip pat sutiko patraukti „iš šios zonos sunkiąją ginkluotę“, tokią kaip tankai, įvairūs raketų kompleksai ir raketų paleidimo sistemos, priklausančios visoms ginkluotoms grupuotėms, pridūrė V. Putinas.

„Demilitarizuotosios zonos kontrolė bus vykdoma drauge su Turkijos kontingentų mobiliosiomis patrulių grupėmis ir Rusijos karo policijos kontingentais“, – pareiškė jis.

Pasak Rusijos prezidento, iki šių metų pabaigos turi būti atnaujintas transporto susisiekimas tarp Latakijos ir Alepo, taip pat – tarp Latakijos ir Chamos.

R. T. Erdoganas savo ruožtu pareiškė, kad šios priemonės „užkirs kelią humanitarinei krizei“.

Kaip pranešė rusų naujienų agentūros, citavusios Rusijos gynybos ministrą Sergejų Šoigu, V. Putino ir R. T. Erdogano susitarimas reiškia, jog Damaskui siekiant perimti Idlibo kontrolę nebus imtasi jokių karinių veiksmų.

Rusijos remiamos Sirijos vyriausybės pajėgos pastarosiomis savaitėmis susitelkė aplink Idlibo provinciją.

Dėl tokių manevrų buvo nuogąstaujama, kad Damaskas artimiausiu metu gali pradėti oro ir sausumos puolimą prieš paskutinį svarbų opozicijos bastioną.

Ministras: Idlibe karinės operacijos nebus

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu pirmadienį pareiškė, kad Sirijos sukilėlių kontroliuojamoje Idlibo provincijoje nebus karinės operacijos, nes Ankara ir Maskva sutarė įkurti demilitarizuotąją zoną tame regione.

Kaip pranešė rusų naujienų agentūros, paklaustas, ar Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Turkijos lyderio Recepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano) susitarimas reiškia, jog Damaskui siekiant perimti Idlibo kontrolę nebus imtasi jokių karinių veiksmų, ministras atsakė: „Taip.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
bus didžiulė rusų pergalė, jai pavyks taikiai nuginkluoti ir išvesti tų sukilėlių armijas ir didžiausias JAV pralaimėjimas, praradus pačias naftingiausias pasaulio vietas Sirijoje

tai

tai portretas
gerai padare ir taip bus sutvarkomi teroristai kuriuos remia /kazkas/ kas nori kraujo...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių