V. Putinas rėžė: karas tęsis, kol Ukrainoje išliks dabartinė valdžia

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienį pareiškė, kad konfliktas Rytų Ukrainoje nesibaigs, kol Ukrainą valdys dabartinė valdžia.

„Dabartinė Ukrainos valdžia nėra suinteresuota išspręsti konflikto, ypač taikiomis priemonėmis," – žurnalistams sakė V. Putinas, pasibaigus Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimui Argentinoje.

„Kol jie yra valdžioje, karas tęsis," – pridūrė Rusijos vadovas.

Ukrainos jūrininkų iškeitimas nesvarstomas

Prie Rusijos aneksuoto Krymo krantų prieš savaitę sulaikytų ir laikinai įkalintų Ukrainos karinių jūrininkų iškeitimo klausimas kol kas nesvarstomas, pareiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

„Kol kas apsikeitimo klausimas nesvarstomas, o Ukraina dėl to iniciatyvos neparodė“, – žurnalistams sakė Rusijos prezidentas.

„Kita vertus, apie tai kalbėti per anksti – vyksta tyrimas, privalome patvirtinti provokacinį Ukrainos veiksmų pobūdį, visa tai užfiksuoti juridiniuose dokumentuose“, – pabrėžė V. Putinas.

„Mes turime gauti visus jūrininkų liudijimus, visa tai tinkamai įforminti, o tada – žiūrėsime“, – pridūrė jis.

Didžiojo septyneto (G-7) šalys penktadienį pavadino Rusijos sprendimą perimti prie Maskvos aneksuoto Krymo krantų trys ukrainiečių laivus nepagrįstu, pareikalavo paleisti 24 suimtus jūrininkus ir pabrėžė, kad ši konfrontacija „pavojingai padidino įtampą“.

Susitarė vėl mažinti naftos gavybą

Rusijos prezidentas V. Putinas šeštadienį sakė, kad jo šalis ir Naftą eksportuojančių valstybių organizacijos (OPEC) centrinė veikėja Saudo Arabija susitarė atnaujinti paktą dėl naftos gavybos mažinimo, pasaulio rinkose smunkant neperdirbtos naftos kainai.

Po Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikime Argentinoje įvykusių derybų su Saudo Arabijos sosto įpėdiniu princu Mohammedu bin Salmanu (Mohamedu bin Salmanu) V. Putinas sakė: „Mes susitarėme pratęsti savo susitarimą.“


Šiame straipsnyje: Vladimiras Putinaskaras UkrainojeG-20 viršūnių susitikimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

patys

patys portretas
kalti kacholai, kad Krymą atidavė rusams, o ką jie ir daugiau begali, kai net kelias į Azovo jūrą uždarytas, na pabandė ginkluotais laiveliais prasibrauti, nepavyko, gal geriausia jiems išeitis būtų, perspektyvoje išsirinkti tautą mylinčius, protingus vadus, kad ir panašius į Putiną

kaunietis

kaunietis portretas
Net ne spalvotoje nuotraukoje matėsi , koks pasimetęs ir išraudęs melagių-teroristinės-agresyvios šalies caro Putlerio veidas. Net "nafta mato" , kad ji reikia pigti...ir sumažinti įplaukas Rusijai...

Taigi

Taigi portretas
Žmonės komentuoja, net nežinodami kas ten įvyko, pagal komandą :"fas rusai puola". Niekada Lietuvoje niekas nepasikeis, jei bus tokia tamsi liaudis.
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių