V. Putinas priėmė Maskvoje viešintį R. Tillersoną

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį priėmė JAV valstybės sekretorių Rexą Tillersoną (Reksą Tilersoną), kai Maskva ir Vašingtonas nesutaria dėl konflikto Sirijoje.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas sakė žurnalistams, kad V.Putinas priėmė R.Tillersoną kartu su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu; pastarieji šią dieną anksčiau bendravo net 4 valandas.

Dabartinis R.Tillersono vizitas Rusijoje yra pirmasis valstybės sekretoriaus pareigose.

Prieš derybas su R.Tillersonu S.Lavrovas pareiškė, kad neleistina kartoti Vašingtono smūgius Sirijai, bei pažymėjo, jog Maskvai svarbu suprasti JAV poziciją ir realius amerikiečių administracijos ketinimus svarbiausiais klausimais.

„Mūsų nuosekli linija formuojasi grynai tarptautinės teisės plotmėje, o ne skubotos konjunktūros arba klaidingo pasirinkimo „arba su mumis, arba prieš mus“ įtakoje“, – pabrėžė jis.

R.Tillersonas išreiškė viltį, kad jo pokalbis su S.Lavrovu stumtelės paskatins JAV ir Rusijos santykius teigiama kryptimi.

„Šis susitikimas leis mums išryškinti tuos taškus, kur mūsų nuomonės skiriasi, kad galėtume sumažinti mūsų prieštaravimus“, – nurodė JAV valstybės sekretorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
atvažiavp ir nusilenkė putinui ir dar ranką pabučiavo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių