V. Putinas pasirašė įstatymo projektą dėl pensinio amžiaus didinimo

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pasirašė prieštaringai vertinamą įstatymo projektą dėl pensinio amžiaus didinimo, skelbė Kremlius.

Anksčiau trečiadienį Rusijos parlamento aukštiesiems rūmams - Federacijos Tarybai - patvirtinus įstatymo projektą, reikėjo tik V. Putino parašo, kad jis įsigaliotų.

Moterims išėjimo į pensiją amžius bus didinamas penkeriais metais, iki 60 metų, o vyrams - iki 65-erių. Pensinis amžius bus didinamas laipsniškai - kasmet vieneriais metais, iki 2023 metų.

Įstatymo projektas lėmė šalyje masinius protestus. Iš pradžių šalies vyriausybė ketino moterų išėjimo į pensiją amžių didinti aštuoneriais metais. Tačiau, kilus visuomenės pasipiktinimui ir smukus V. Putino populiarumui, prezidentas šiek tiek sušvelnino pakeitimus. Nuspręsta moterų pensinį amžių didinti penkeriais metais.

Prezidentas taip pat sutiko, kad tris ar daugiau vaikų turinčios moterys galėtų anksčiau išeiti į pensiją. Be kita ko, įmonės, kurios atleidžia arba atsisako į darbą priimti asmenis, artėjančius prie nustatyto pensinio amžiaus, bus baudžiamos piniginėmis baudomis.

Tačiau šie sušvelninimai nenuramino eilinių Rusijos piliečių. Dauguma tebesipriešina reformai.

Pakeitimais ypač piktinasi Rusijos vyrai, iš kurių beveik pusė greičiausiai net nesulauks 65 metų amžiaus. Remiantis Rusijos federalinės statistikos tarnybos duomenimis, vidutinė Rusijos vyrų gyvenimo trukmė yra 66 metai, o moterų - 77.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
Rapolai, o kelerių metų būdamas išeisi į pensiją lietuvoj ? :)

kotas

kotas portretas
,,ane?" - čemodan - vokzal - Rossija. Ir skubiai.

ane?

ane? portretas
Rusijos "kruvino rėžimo vergai" aktyviai reaguoja į savo valdžios nutarimus, ir protestuoja,- mes, panašų įstatymą priėmėme kaip veršių banda, o dabar dar tyčiojamės iuš rusų.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių