V. Putinas nesigaili, kad Rusija šiemet nedalyvavo „Eurovizijoje“

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas teigia nesigailintis, kad jo vadovaujama šalis šiemet nedalyvavo „Eurovizijos“ dainų konkurse, praneša Eurovoix.com.

Pekine surengtoje spaudos konferencijoje V. Putinas neišvengė klausimų apie praėjusį šeštadienį pasibaigusį Europos dainų konkursą. Rusijos vadovas teigė tikintis, jog sprendimas nedalyvauti „Eurovizijoje“ ir netransliuoti šio konkurso buvo teisingas ir jis dėl jo nesigaili.

„Tie Rusijos gyventojai, kurie norėjo žiūrėti „Eurovizijos“ dainų konkursą, galėjo tai daryti internetu. O Rusijos atsisakymas dalyvauti konkurse man atrodo teisingas“, – sakė V. Putinas.

Julijai Samoilovai, kuri šiemet buvo išrinkta atstovauti Rusijai dainų konkurse, Ukrainos saugumo tarnyba uždraudė įvažiuoti į šalį trejus metus dėl to, kad dainininkė yra koncertavusi Rusijos aneksuotame Kryme ir taip pažeidusi Ukrainos įstatymus.

Kai Rusijos atstovei buvo uždrausta atvykti į Kijevą, Europos transliuotojų sąjunga (EBU) Rusijos „Pirmajam kanalui“ pasiūlė dvi išeitis: dalyvauti konkurse nuotoliniu būdu arba pakeisti J. Samoilovą kitu atlikėju. Nė vieno pasiūlymo Rusijos transliuotojas nepriėmė ir galiausiai pranešė, kad atsisako transliuoti konkursą, dėl ko prarado teisę dalyvauti 2017-ųjų „Eurovizijoje“.


Šiame straipsnyje: RusijaEurovizija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių