V. Putinas: NATO atsisako skraidyti virš Baltijos jūros su įjungtais atsakikliais

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas apkaltino NATO, kad ši atsisako nurodyti savo karo lėktuvams skraidyti virš Baltijos jūros įjungtais atsakikliais, ir priminė, kad Rusija jau anksčiau yra sakiusi esanti tam pasirengusi.

Kalbėdamas Arkties forume Archangelske ketvirtadienį jis sakė anksčiau žadėjęs Suomijos prezidentui, iškėlusiam skrydžių saugumo virš Baltijos klausimą, kad „Rusija imsis iniciatyvos, jog visos valstybės Baltijos regione naudotųsi (įjungtais) atsakikliais“.

„Mes paskelbėme, kad esame tam pasirengę“, – sakė V.Putinas.

„Surengėme atitinkamą susitikimą Briuselyje ir išgirdome atsakymą „Ne, NATO šalys šito nedarys““, – tvirtino jis.

Suomija pritaria Rusijos pasiūlymui

Suomija vertina Rusijos palaikymą minčiai, kad karo lėktuvai Baltijos regione skraidytų su įjungtais atsakikliais, sakė Suomijos prezidentas Sauli Niinisto (Saulis Nynistė).

„Baltijos jūra tėra mažas lopinėlis pasaulio žemėlapyje, bet atsakikliai yra techninė įranga, ir jų panaudojimas yra mažas žingsnelis teisinga kryptimi“, – sakė S.Niinisto per Tarptautinio Arkties forumo plenarinį posėdį Archangelske.

„Norėčiau padėkoti Vladimirui Putinui už palaikymą ir postūmį šioje srityje. Žinau, jūs bandėte ir instaliavote atsakiklius savo lėktuvuose, bet deja, pažangos nėra“, – pridūrė jis.

„Prisimenu, kaip Sergejus Lavrovas ir Jensas Stoltenbergas palaikė šią idėją Miuncheno konferencijoje“, – sakė jis.

Dabar yra grupė, nagrinėjanti šį reikalą su ICAO (Tarptautine civilinės aviacijos organizacija), pažymėjo S.Niinisto.

„Jie (grupės nariai) žadėjo, kad atsakiklių klausimas bus įtrauktas į dienotvarkę. Kiek tai susiję su kariniais lėktuvais“, – sakė S.Niinisto, pridurdamas, kad „net sudėtingą klausimą galima spręsti mažu žingsniu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kas tavimi landzberginis nuopisa tiki,o putinas ką norės tą ir darys ir ne dapisti natai jam vadovaus

Algis

Algis portretas
Putinas ne sako, o tik konstatuoja. Dar karta, "nepropogandinis" meslas. NATO nenori buti atpazinamas ore, o del to kaltas Putinas. Cha- cha! Protingesnis suprastu tai kaip perspejima, kad bus labai linksma, jei dar ir rusai prades skraidyti neatpazinami. :) Putinas pasake, Putinas pasake... GEDA!!!

Mm

Mm portretas
Kas juo tiki?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių