V. Putinas Latvijos gyventojų skaičiaus mažėjimą laiko katastrofišku

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas katastrofišku pavadino Latvijos gyventojų skaičiaus mažėjimą pastaruoju laikotarpiu.

„Tokioje šalyje kaip Latvija (gyventojų) mažėja, net katastrofiškai, kažkur vidutiniškai, man rodos, apie 40 proc. prarasta gyventojų šioje šalyje per pastaruosius kelerius metus“, – sakė V.Putinas susitikęs su Rusijos karo istorijos draugijos nariais.

Tiesa, „Eurostat“ duomenimis per 25 metus Latvijos gyventojų skaičius sumažėjo nuo 2,5 iki 1,9 milijono, procentais – tai yra 27 proc.

Rusijos prezidentas pripažino, kad šiuolaikinis pasaulis kinta, sienos tarp valstybių nyksta. „Bet nežinau tokios tautos, kuri nebrangintų savo identiteto, ir kaip tik jo praradimas veda prie tokių sunkių pasekmių“, – pažymėjo jis.

V.Putinas, kaip priešingą pateikė padėtį Izraelyje, kuriame gyventojų skaičius auga.

„Nors Izraelis yra mažesnis, bet, pasiremdamas ir vystydamas būtent savo identitetą, auklėdamas žmones, taip pat ir istoriniais pavyzdžiais, Izraelis pasiekė, kad gyventojų daugėja“, – sakė prezidentas.

Šitaip V.Putinas reagavo į žinią, kad Latvijos parlamentas birželio 16 dieną patvirtino naująją Valstybės gynybos koncepciją, kurioje nurodoma būtinybė skatinti priemones, kurios užtikrintų valstybės gynybą taikos, grėsmės valstybei ir karo metu. Tam reikia didinti karių skaičių.

Koncepcijoje apibrėžti pagrindiniai strateginiai valstybės gynybos principai, nurodomos pagrindinės gairės gynybai stiprinti ir valstybės pajėgumui plėtoti.

Pasak Latvijos Seimo spaudos tarnybos, trys pagrindiniai valstybės gynybos principai yra šie: karinis pajėgumas ir valia, atgrasymo politika ir valstybės gynyba kaip kolektyvinės gynybos iniciatyvos dalis.

Vertinant saugumo aplinką koncepcijoje pažymimi, kad Latvijos ir jos sąjungininkės NATO bei Europos šalys buvo sukrėstos Rusijos agresijos Ukrainoje.

Ypač pabrėžiamas gynybos tikslas atgrasinti potencialų priešininką nuo karinės jėgos panaudojimo. Sąjungininkų karių buvimas Latvijoje padeda vykdyti tokį atgrasinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ portretas
Ne tu Putka kankrėčai pavarai :)!, kiek rusų ir kitų tautų sumažėjo Rusijoje per tavo valdymo laikotarpį ?, berods kokius 10 milijonų ?. Kiek ilgai gyvena žmonės Rusijoje ir ypač vyrai, kokia yra vidutinė gyvenimo trukmė ?. Tu geriau pažūrėk kas pas tave vyksta, bet ne Latvijoje ?, bet gal dėl to atkreipi dėmesį į Latviją nes Latvių šauliai išgelbėjo jūsų suknistą komunizmo revoliuciją nuo kurios paskui patys labai nukentėjo per Latvių žudymą ir trėmimą į Rusiją dėka dvejų pederastų, žyderų sukelto II-tro pasaulinio karo !.

tam o ka gi mums

tam  o ka gi mums portretas
ruskiu troliai uzpuole.... VALINKIT I ISTORINE TEVYNE

O ką gi mums siūlo TS-LKD-istai?

O ką gi mums siūlo TS-LKD-istai? portretas
Didžiausia bėda švietimo įstaigose yra visiškai praradę sąžinę, patalogiškai įpratę vogti (ir iš vaikų!!!???) šių įstaigų veidmainystės ekspertės, sovietinės direktorės. Vežama mašinomis! Puikus pavyzdys Kauno Žaliakalnio lopšelis darželis. Buvome tesėsaugai ir savivaldybei nurodę kada ir kaip vežama. Jokios reakcijos! Už direktorės nugaros TS-LKD! Savivaldybėje aukštas "činas", sužinojęs, kad kyšininkė ona danutė gricienė yra TS-LKD-istė, taip ir pasakė: " O tai jau tikrai bus, kas užtaria"!!! Ir iš tiesų-teko bendrauti su minėto darželio dirbančiosiomis: viskas po senovei - kaip vilko taip ir velka - jokių pasikeitimų!!! Valytoja ar virėja viską mato, - atvažiuoja teisėsauga: "pažeidimų nerasta"!!! O kaipgi, - juk visa tai virsta pinigais, kurie kyšių pagalba keliauja švietimo skyriaus ir savivaldybės niekšams! Kokio lygio direktorės yra galit susipažinti straipsnyje: "Skandalingas susitarimas Kauno darželiuose..." 15 min. Na, viskas kaip pas onytę... Tad - būk TS-LKD-istu ir
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių