V. Putinas kratosi kaltinimų: programišiai negali paveikti rinkimų

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pareiškė, kad Maskva nėra susijusi su programišių atakomis, kuriomis buvo siekiama paveikti rinkimų kitose šalyse rezultatus, ir sakė, kad tokios atakos negali reikšmingai paveikti balsavimo.

„Esu tvirtai įsitikinęs: jokie programišiai negali kardinaliai paveikti rinkimų kampanijos eigos kitoje šalyje. Visa tai niekaip neveikia rinkėjų sąmonės, žmonių sąmonės. Jokia informacija nepaveiks galutinės išdavos – (rinkimų) galutinių rezultatų“, – sakė V. Putinas per susitikimą su užsienio naujienų agentūrų vadovais.

„Mes valstybiniu lygiu tuo (kibernetinėmis atakomis) neužsiimame ir nesirengiame užsiimti. Priešingai, mes visaip stengiamės kovoti šalies viduje“, – pažymėjo jis.

V.Putinas pabrėžė, jog visai gali įsivaizduoti, kad „specialiai kažkas (tai) daro, kuria įvairių (programišių) atakų grandinę taip, kad tos atakos šaltiniu nurodytų Rusijos Federacijos teritoriją“.

„Su šiuolaikinėmis technologijomis tai galima daryti“, – pridūrė Rusijos lyderis.

Rusija atkakliai neigia kaltinimus, kad ji organizavo kibernetines atakas ir bandė daryti įtaką praėjusių metų JAV prezidento rinkimų kampanijos rezultatams respublikonų kandidato Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) naudai.

D. Trumpas sako, kad bet kokie kaltinimai dėl slaptų jo rinkimų kampanijos susitarimų su Kremliumi yra „melagingos naujienos“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių