V. Putinas: Italijos premjeras pateikė idėjų krizei Ukrainoje išspręsti

  • Teksto dydis:

Italijos ministras pirmininkas Matteo Renzi (Matėjas Rencis) Maskvoje bendraudamas su prezidentu Vladimiru Putinu pateikė kai kurių idėjų, kaip galima pagerinti padėtį Ukrainoje.

„Ponas premjeras išsakė savo požiūrį šiuo klausimu,pateikė kai kurių vertingų pasiūlymų, ką ateityje būtų galima padaryti dėl padėties sureguliavimo“, – pasakė V.Putinas per bendrą su M.Renzi spaudos konferenciją po derybų, bet smulkiau tų idėjų nekomentavo.

„Mes buvome vieningi tuo, kad konfliktuojančios pusės turi griežtai vykdyti susitarimus, pasiektus vasario 12 dieną Minske“, – pabrėžė V.Putinas.

Rusijos prezidentas pažymėjo, kad padėtis Ukrainoje lieka sudėtinga, „tačiau bent liovėsi kovos veiksmai, nežūva žmonės, nenaikinami miestai“.

Prieš derybas su V.Putinu Italijos premjeras padėjo gėlių ant tilto, kur Rusijos opozicijos politikas Borisas Nemcovas buvo nužudytas praėjusią savaitę.

55-erių B.Nemcovas buvo nušautas už kelių šimtų metrų nuo Kremliaus penktadienį vėlai vakare einantis namo.

Jo nužudymas atkreipė dėmesį į pavojų, gresiantį V.Putino oponentams; daugelis Europos politikų ir diplomatų dalyvavo B.Nemcovo laidotuvėse Maskvoje antradienį.

Kremlius neigia kaltinimus, kad prisidėjo prie šio opozicijos veikėjo mirties.

Prieš derybas su V.Putinu M.Renzi sakė, kad ketinama aptarti Ukrainos krizę, nestabilumą Libijoje. „Pirmiausia, tai Europos Sąjungos santykiai su Rusija Ukrainos krizės kontekste“, – pažymėjo Italijos premjeras.

ES sankcijos Rusijai kelia problemų Italijos ir Rusijos santykiams, pažymėjo M.Renzi, bet šių šalių bendradarbiavimas tęsiasi nepaisant šių sunkumų.

„Bendradarbiavimas aktyviai plėtojamas nepaisant to, kad tarptautinis kontekste yra gana komplikuotas. Turiu omenyje ekonomines sankcijas, kurios, kaip jūs suprantate, tose srityse, kuriose jos taikomos, sukuria žymių problemų abiem pusėms“, – sakė Italijos premjeras po derybų.

Jis įvardijo kelias sutartis, pagal kurias Rusija ir Italija bendradarbiauja šiuo metu: tai „Agusta Westland“ ir „Pirelli“, taip pat „Rosneft“ ir kitos Rusijos bendrovės.

Vėliau Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas į žurnalistų klausimus apie Maskvos kalėjime badaujančios ukrainietės Nadijos Savčenko problemą atsakė, kad šis klausimas derybose nebuvo paliestas.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVladimiras PutinasMatteo Renzikrizė Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

stano

stano portretas
Tušti čia jūsų tauškalai.

Kęstui

Kęstui portretas
Tu geriau pasigūglink sau ten kur nesusieina ir nerašinėk čia nesamonių, nenusisekęs politologe tu iš nutriušusio Kacapstano.

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Suknelė ir karas: Rusijos karinis biudžetas nuo 2007 metų išaugo 50 procentų. Trečdalis Rusijos karinio biudžeto skiriama branduoliniams ginklams. Jeigu D.Grybauskaitei pavyks sukurstyti Trečiąjį pasaulinį karą, reikia skubiai paversti šauktiniais visus Lietuvos piemenis. Tegul jie gaudo branduolines raketas plikomis rankomis ir švaisto jas į kosmosą. Kad nors tris dienas tos raketos nepasiektų D.Grybauskaitės. Juk reikia pakalbėti per visas pagrindines pasaulio televizijos programas ir pademonstruoti naują aprangą karo atvejui. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių