V Putinas ir A. Merkel nori ir toliau spręsti Ukrainos krizę diskusijomis

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel pirmadienį kalbėjosi telefonu, pranešė Kremlius.

„Išsamiai aptarta padėtis Pietryčių Ukrainoje pabrėžiant, kad Minsko „priemonių kompleksui“ kaip taikaus krizės sprendimo pagrindui nėra alternatyvų. Pažymėta, kad svarbu, jog konflikto šalys paisytų Velykų paliaubų; išreikštas pasirengimas ir toliau remti Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos (ESBO) Specialiąją stebėsenos misiją kontaktinėje linijoje“, – sakoma Kremliaus spaudos tarnybos pranešime.

Anot Kremliaus, taip pat buvo aptarta „problematika, susijusi su galimu JT misijos įsteigimu ESBO stebėtojams apsaugoti. Pabrėžta, kad tikslinga ir toliau dėti pastangas, kad apsikeitimas įkaitais ir neteisėtai sulaikytais asmenimis vyktų vadovaujantis principu „visi į visus“.

„V. Putinas ir A. Merkel susitarė ir toliau bendradarbiauti sprendžiant Ukrainos krizę „Normandijos formato“ diskusijomis“, – pabrėžiama pranešime.

Jame priduriama, kad abu lyderiai apsikeitė nuomonėmis apie padėtį Sirijoje, „įskaitant keleto Vakarų valstybių Damaskui pateiktus kaltinimus dėl cheminio ginklo panaudojimo“.

„Rusija atkreipė dėmesį, kad provokuoti ir spekuliuoti šiuo klausimu yra nepriimtina“, – pareiškė Kremlius.

V. Putinas pabrėžė, kad itin svarbu konsoliduoti pasaulinės bendruomenės pastangas teikiant humanitarinę pagalbą visoje Sirijos teritorijoje – atsižvelgiant į JT Saugumo Tarybos 2401 rezoliuciją.

„Patvirtinta Rusijos ir Vokietijos pozicija įgyvendinant didelį abiem pusėms naudingą projektą dujų tiekimo srityje – „Nord Stream 2“, – rašoma pranešime.

Rusijos lyderis dar kartą pareiškė užuojautą dėl balandžio 7 dieną įvykusio tragiško išpuolio Miunsteryje, taip pat nurodė Kremliaus spaudos tarnyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Merkel su rusais ir dėl dujų sutars, ir dėl Ukrainos, o mūsų Dalytei (amerikietiškų skalūnų prisiuosčius) tik viauksėti teliks.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių