V. Putinas: ginklų kontrolė bus susitikimo su D. Trumpu darbotvarkėje

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį su JAV viceprezidentu Mike'u Pence'u (Maiku Pensu) trumpai aptarė klausimus, kurie greičiausiai bus įtraukti į jo planuojamo susitikimo su Jungtinių Valstijų prezidentu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu) darbotvarkę.

Kaip skelbiama M. Pence'o atstovės spaudai Alyssa Farah (Alisos Faros) pranešime, susitikimo dalyviai „palietė klausimus, kurie bus aptarti, kai prezidentas Trumpas ir prezidentas Putinas dalyvaus (G-20) viršūnių susitikime Argentinoje“.

Pasak V. Putino, Maskvai ir Vašingtonui reikia aptarti 2011-ųjų naujosios Strateginės ginkluotės mažinimo sutarties (START) ir Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų sutarties (INF) likimą.

D. Trumpas praeitą mėnesį perspėjo, kad JAV gali pasitraukti iš INF sutarties, kurią JAV prezidentas Ronaldas Reaganas (Ronaldas Reiganas) ir Sovietų Sąjungos lyderis Michailas Gorbačiovas pasirašė 1987 metais.

V. Putinas ketvirtadienį pareiškė, kad jeigu jo susitikimas su D. Trumpu Argentinoje įvyks kaip planuota, jie taip pat aptars Sirijos, Šiaurės Korėjos ir Irano problemas.

Rusijos lyderis pridūrė, kad Maskva yra pasirengusi „atkurti pilnavertį darbą“, jeigu Vašingtonas bus tam pasirengęs.

„Mums neabejotinai reikia dialogo aukščiausiu ir ekspertų lygiu“, – pareiškė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių