V. Putinas dar kartą paneigė, kad Rusija kišosi į JAV rinkimus

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį dar kartą paneigė, kad Maskva kišosi į Jungtinių Valstijų prezidento rinkimus, sakydamas, kad tokie tvirtinimai neturi pagrindo.

Kalbėdamas Sankt Peterburge vykstančiame ekonomikos forume V.Putinas sakė, jog tuose pareiškimuose nėra „nieko konkretaus“.

„Skaičiau tas ataskaitas. Net tose ataskaitose nėra nieko konkretaus – ten tik prielaidos ir išvados, pagrįstos prielaidomis“, – kalbėjo V.Putinas Sankt Peterburgo tarptautiniame ekonomikos forume.

Jis pridūrė, kad IP adresai, kurie neva priklauso Rusijos kompiuteriniams įsilaužėliams, galėjo būti lengvai suklastoti, todėl negali būti laikomi įrodymu.

„Žinote, jeigu (bus) kas nors konkretaus, jeigu konkrečiai, tada bus ką svarstyti. Vienoje tokioje organizacijoje, kurioje anksčiau dirbau, sakydavo: adresai, išvaizdos, pavardės. Duokite. Kur visa tai?“, – sakė Rusijos lyderis, turėdamas omenyje savo darbą Sovietų Sąjungos KGB.

Paklaustas apie neva aptiktus rusų kompiuteriniams įsilaužėlių „pirštų atspaudus“, V.Putinas apsimetė nustebęs.

„Kokie pirštų atspaudai? – sarkastiškai paklausė jis. – Gal kanopų atspaudai? Ragų atspaudai? Technologijų ekspertai gali bet ką išgalvoti ir apkaltinti bet ką.“

Prezidentas taip pat suabejojo nepriklausomais šaltiniais“, kuriais remiamasi JAV žvalgybos ataskaitose.

„Kalbant apie „nepriklausomus šaltinius“ – visame pasaulyje nieko nepriklausomo nėra. Net mūsų paskutiniai specialiųjų tarnybų darbuotojų paskyrimai rodo, kad tam tikra pirmenybė visgi teikiama“, – kalbėjo V.Putinas.

JAV žvalgybos agentūros kaltina Rusiją dėl kompiuterinio įsilaužimo į demokratų kampanijos vidaus elektroninio pašto paskyras, esą prisidėjęs prie Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) pergalės JAV prezidento rinkimuose. Federalinis tyrimų biuras (FTB) ir Kongresas atlieka tyrimus dėl galimų D. Trumpo kampanijos ir Kremliaus ryšių, žlugdydami Maskvos viltis pagerinti santykius su Vašingtonu.

Tačiau Rusijos prezidentas sako, kad pareiškimai apie Rusijos kišimąsi į JAV prezidento rinkimus yra demokratų „prasimanymas“, siekiant pateisinti savo pralaimėjimą respublikonui D.Trumpui.

Rusijos kovotojai Sirijoje

Sirijoje veikia apie 4 tūkst. iš Rusijos atvykusių kovotojų, prisidėjusių prie vietos teroristinių organizacijų ir keliančių realią grėsmę, penktadienį pareiškė prezidentas Vladimiras Putinas.

„Terorizmo grėsmė – neišgalvota problema. Pagal mūsų pirminius skaičiavimus, Sirijoje yra 4 tūkst. žmonių vien iš Rusijos, (dar) 4,5 tūkst. – iš NVS (Nepriklausomų Valstybių Sandraugos) šalių, daugiausiai Centrinės Azijos“, – V.Putinas sakė Sankt Peterburge vykstančiame tarptautiniame ekonomikos forume.

Kremliaus vadovas pabrėžė, kad šie ekstremistai Rusijai kelia realią grėsmę.

„Jie bando sugrįžti; kai kurie sugrįžta. Mes ir pradėjome savo (karinę) operaciją Sirijoje, nes supratome, kur krypsta padėtis“, – sakė jis.

„Mes nelauksime, kol jie (ekstremistai) ateis pas mus“, – sakė V.Putinas.

Rusija nuo 2015 metų rugsėjo Sirijoje vykdo bombardavimo kampaniją, remdama šios šalies prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) pajėgas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>

> portretas
Baikit bajerius,juk visi "zino" nebuvo "jis" kgbistas,"nedirbo" jis KGB,juk visi "ta zino" ... ?Bet "puola,smeizia,"dora" kgbista,kad tu ka.Juk ,"jis", sako,Stalinas Rusijos tevas,sventas,o jus netikit,lietuviai patys i Sibiro "kurortus" vaziavo-verzesi,jokiu tremimu,"netikit" ...?Matyt,tikins,tikins,ir itikins,juk Krymas-Dombasas-Ukraina-Pribaltika ... Rusijos,a ne ?Negi "neitikino" ?

vartotojas

vartotojas portretas
visi mato tik rusijos gresmes, bet nemato kas darosi po nosim lietuvoje, kainos auga parduotuvese, algos mazeja, daugelis neturi darbo, todel emigruoja. valdzios korupcija milziniska, pasidomekit su viesais pirkimais. labai gerai atlieka darba ziniasklaida, labai gerai praplove smegenis lietuviams :) ir paskutinis klausimas ar rusai sukele maisto kainas parduotuveje, ar rusai neduoda darbo arba algu nekelia? atsibuskit pagaliau lietuviai. Seime dirba musu tautos isrinktieji, kuriuos isrinkom pagal savo isitikinimus ir kriterijus, jei tauta tokius isrinko vadinasi mes dauguma esam tokie patys kaip ir valdzioje sedintys

...

... portretas
JEI Rusija sugebėjo įsikišt į JAV rinkimus, tai ką jai reikš suklastoti Lietuvos e'rinkimus? (nes - ŽINOM kaip 'kuriam' savas e'sistemas).
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių