V. Putinas Baltijos šalis laiko silpnąja NATO grandimi?

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas Baltijos valstybes laiko silpna NATO grandimi ir tam tikromis aplinkybėmis gali bandyti pakartoti jose Ukrainos konflikto scenarijų, teigia Rusijos opozicijos politikas Ilja Jašinas.

„Jeigu santykiai tarp Vakarų šalių ir Kremliaus plėtosis neigiamai, Putinas gali bandyti (įgyvendinti) rizikingą scenarijų – Ukrainos istorijos pakartojimą kur nors, pavyzdžiui, Daugpilio mieste Latvijos pietryčiuose, su bandymu įvykdyti perversmą ir „žaliaisiais žmogeliukais“, gelbėjančiais rusus“, – interviu Latvijos naujienų agentūrai LETA sakė I.Jašinas.

„Vis dėlto klausimas, kiek toks scenarijus realus, lieka neatsakytas. Manau, tam tikromis aplinkybėmis tai galėtų būti įmanoma, kaip buvo įmanoma Rytų Ukrainoje. Tačiau šis žaidimas – labai rizikingas, galintis nuvesti prie didelio masto konfrontacijos tarp Putino ir Vakarų pasaulio“, – aiškino jis.

„Vienas dalykas įgyvendinti tokį scenarijų Ukrainoje, o kitas – žaisti tokius žaidimus su NATO nare. Tačiau ne paslaptis, kad Kremliuje yra „vanagų“, manančių, kad Rusijai kol kas pavykdavo ir kad sėkmė turėtų būti plėtojama toliau“, – pridūrė I.Jašinas.

Šis Rusijos opozicijos politikas, vienas liberalios partijos PARNAS lyderių, tvirtino, kad Rusijos prezidento politinis režimas visuomet bus „nestabilumo veiksnys“ Europoje, nes jo raida ankstesniais metais įrodė, kad Kremliaus politika kelia realią ir praktinę grėsmę Europos saugumo sistemai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
lietuviški predofilai ir vagys jūs tuoj patys išsikarsit,nereiks nei putino,jūs jau ir taip iš proto baiget kraustytis

Igor

Igor portretas
Lietuvoje bus sunkiau pakartoti tai kas nutiko Ukrainoje. Rusa kalbiu nedaug, o grynu Rusu dar maziau.

Anonimas

Anonimas portretas
putinas baltijos šalis laiko pačiom debiliškiausiomis šalimis,o valdžias,baltijos šalių,geriausiai laižančių juodas bobuinų šiknas
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių