Užpuoliko sužalotas S.Berlusconi išėjo iš ligoninės

Italijos ministras pirmininkas Silvio Berlusconi ketvirtadienį išvyko iš ligoninės, į kurią buvo paguldytas po praėjusį savaitgalį įvykusio užpuolimo, per kurį jam buvo smarkiai sužalotas veidas.

73 metų premjeras su mažu tvarsčiu ant nosies ir dideliu kompresu ant kairiojo skruosto juodu sedanu išvyko iš Šv.Rapolo ligoninės Milane. Ant užpakalinės automobilio sėdynės įsitaisęs S.Berlusconi pro langą pamojo žurnalistams.

Pranešama, kad automobilių kortežas nuvažiavo į Arkorę netoli Milano, kurioje yra milijardieriaus žiniasklaidos magnato vila.

Italijos žiniasklaida nurodė, kad premjeras šioje viloje praleis dvi savaites, per kurias gydysis patirtus sužeidimus.

Prie įėjimo į vilą iškeltas plakatas su užrašu "Sveiki sugrįžę", pranešė naujienų agentūra ANSA, pridūrusi, kad saugumo pajėgos prie pastato neprileidžia žurnalistų, kuriems nurodyta būti kelių šimtų metrų atstumu nuo jo.

Gydytojai iš pradžių prognozavo, kad premjeras ligoninėje turės praleisti daugiausiai pusantros paros, tačiau dėl nuolatinio skausmo ir valgymo problemų S.Berlusconi joje teko pasilikti kiek ilgiau.

Seni sprando skausmai, kurie S.Berlusconi atsinaujino po užpuolimo, išprovokavo smarkų gavos skausmą, nurodė gydytojai.

Gydytojas Alberto Zangrillo anksčiau nurodė, kad premjerui per savaitgalio išpuolį buvo sulaužyta nosis, išmušti du dantys; jis taip pat patyrė kitų lengvesnių veido sužalojimų.

Pasak policijos, S.Berlusconi užpuolusio 42 metų Massimo Tartaglios psichika jau seniai buvo sutrikusi.

Vyras, kuriam gresia iki penkerių metų kalėjimo, jeigu jo kaltė būtų pripažinta, tebelaikomas suimtas policijos, nors M.Tartaglios advokatai prašė jį bent laikinai perkelti į psichiatrijos ligoninę.

Teisėjas nusprendė, kad įtariamasis gali surengti panašią ataką, sakoma ANSA pranešime.


Šiame straipsnyje: Berlusconi

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių