Už karališkąsias vestuves mokėti teks visiems britams

  • Teksto dydis:

Ar galite patikėti, kad princo Harry ir Holivudo numylėtinės Meghan Markle vestuvinis tortas kainuos tiek, kiek ir nedidelis būstas Lietuvoje? O gėlėms bus išleista daugiau, nei dažnas uždirba per metus. Didžiosios Britanijos vestuvių planavimo agentūros suskaičiavo, kad gegužės 19 d. vyksianti karališkoji šventė gali tapti brangiausiomis visų laikų vestuvėmis.

Didžiojoje Britanijoje esanti vestuvių planavimo įmonė „Bride Book“ suskaičiavo, kad Harry ir M. Markle vestuvės gali kainuoti apie 32 mln. svarų (per 36 mln. eurų). Tai maždaug 6 mln. svarų daugiau nei 2011-aisiais savo šventei išleido princas Williamas ir K. Middleton – jų vestuvės atsiėjo apie 24 mln. svarų.

Kas apmokės sąskaitas?

Kensingtono rūmai pranešė, kad visas princo Harry ir jo išrinktosios jungtuvių išlaidas padengs karališkoji šeima. Prie šventės prisidės ir mokesčių mokėtojai. Iš jų pinigų bus sumokėta 24 mln. svarų suma, skirta šventės dalyvių ir smalsuolių Londono gatvėse saugumui užtikrinti.

Panašiai buvo ir 2011 m., kai tuokėsi princas Williamas ir Kembridžo kunigaikštienė Catherine. Išlaidos saugumui buvo padengtos iš mokesčių mokėtojų pinigų, dalį išlaidų apmokėjo karališkoji šeima ir K. Middleton artimieji. Middletonų šeimai priklauso vakarėlių ir renginių reikmenų verslas, vertas maždaug 37 mln. svarų.

Nors aktorė M. Markle pati užsidirbo milijonus, ji kilusi iš kuklesnės šeimos, todėl nesitikima, kad jos artimieji galės apmokėti karališkas vestuves. Manoma, jog Meghan pati sumokės už savo suknelę.

Šventei skiriamos karališkos sumos

Remiantis vestuvių planavimo įmonių skaičiavimais, pagrindinės šventės išlaidos turėtų siekti įspūdingas sumas.

Kvietimai į vestuves ir svečiams skirtos simbolinės dovanėlės karališkajai šeimai atsiėjo apie 203 tūkst. svarų.

Vaišės svečiams oficialaus priėmimo ir privačios puotos metu kainuos apie 479 tūkst. svarų. Vestuvių proga karališkoji šeima svečius vaišins prabangiausiais gėrimais iš savo rūsių. Vien šampanui, kurio butelis kainuoja apie 80 svarų, iš viso bus išleista apie 136 tūkst. svarų.

Viena žymiausių Didžiosios Britanijos konditerių Claire Ptak pagamins citrininį tortą su šeivamedžio žiedais, padengtą kremu ir puoštą gyvomis gėlėmis. Tokio deserto kaina – 50 tūkst. svarų.

Harry ir Meghan į vestuvių ceremoniją pakvietė 2 640 visuomenės atstovų – įvairių labdaros organizacijų narių, valstybinių mokyklų mokinių, Vindzoro pilies bendruomenės bei karališkųjų namų ūkio narių ir pan. Visi jie bus vaišinami užkandžiais ir arbata, kuriems bus išleista apie 26 tūkst. svarų.

Po ceremonijos Šv. Jurgio koplyčioje, prabangiausioje pilies menėje, vyks oficialus priėmimas – karalienės rengiami pietūs, skirti 600 svečių. Vėliau 200 artimiausių draugų bei giminaičių bus surengtas privatus, princo Charleso priėmimas. Jis vyks Frogmoro rūmų teritorijoje, specialiai vestuvių proga pastatytoje stiklinėje palapinėje. Šios palapinės kaina – 350 tūkst. svarų.

Vien muzikai teks paskirti apie 300 tūkst. svarų. Ceremonijos metu skambės vargonai ir giedos choras, o vestuvių puotos metu svečius linksmins didžėjus ir gyvos muzikos grupė. Krašto apsaugos ministerija jau užsakė 20 sidabru padengtų trimitų, kurie paskelbs apie vestuvių pradžią. Vien trimitai kainuos apie 90 tūkst. svarų.

Įmantrios gėlių kompozicijos koplyčiai dekoruoti, lauko pavėsinės papuošimai iš gyvų gėlių ir nuotakos bei pamergių puokštėms bus išleista apie 110 tūkst. svarų. Kitos dekoro detalės, turinčios Vindzoro pilį paversti šių laikų pasaka, kainuos dar apie 130 tūkst. svarų.

Įvairios pramogos – nuotraukų būdelė, žaidimai ir linksmybės vaikams, fejerverkai atsieis apie 55 tūkst. svarų.

Fotografų ir operatorių paslaugos karališkajai porai kainuos 17 tūkst. svarų. Kadangi žiniasklaidos fotografai negalės patekti į privatų priėmimą, visas šventės akimirkas turės įamžinti pasamdyti fotografai. Už papildomą sumą jie parengs kelias skirtingas fotoknygas.

Manoma, kad nuotakos suknelė kainuos ne mažiau kaip 300 tūkst. svarų. Už savo apdarus sumokės pati M. Markle. Mados pasaulio atstovai spėja, kad būsima nuotaka rinksis klasikinį dizainą su unikalumo prieskoniu.

Už šventės dalyvių aprangą (pamergių sukneles, pabrolių kostiumus, gėles barstančių mergaičių drabužius ir pan.) Kensingtono rūmams teks išleisti apie 14,7 tūkst. svarų.

Kad M. Markle ir kiti vestuvių dalyviai puikiai atrodytų ne tik ceremonijos, bet ir oficialių priėmimų metu, šventėje darbuosis vizažo meistrų ir plaukų stilistų komanda. Jų paslaugų kaina – 10 tūkst. svarų.

Bene mažiausiai išlaidų sudarys vestuviniai žiedai – vos 6 tūkst. svarų. Žiedai bus pagaminti iš saugyklose laikomo karališkosios šeimos aukso. Nors žiedams nebus išleista milžiniška suma, jie bus labai vertingi.

Išlaidos šventės saugumui užtikrinti mokesčių mokėtojams atsieis apie 24–30 mln. svarų.

Karališkųjų tuoktuvių ceremonija – tiesiogiai portale LRT.lt ir LRT TELEVIZIJOJE gegužės 19 d. 13 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cia tiems lodariams

Cia tiems lodariams portretas
Gyventi is vargstanciu ROJUS!

AS

AS portretas
Galima taskytis svetimais pinigais.Negaila juk ju.

Nuomone

Nuomone portretas
Tegu susimoka patys.Dar butu i zmones princas paemes netekejusia panele.Toks ir tas princas.Neisirinko sau lygios zmonos.Kaip brolis jos raso .Po vestuviu pasirodys kas yra kas.Galimai taip ir bus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių