Už dokumentų paviešinimą nuteistas JAV armijos eilinis prašo jį vadinti moterimi

  • Teksto dydis:

JAV armijos eilinis Bradley Manningas (Bredlis Maningas), kuriam už slaptų dokumentų paviešinimą skirta 35 metų laisvės atėmimo bausmė, ketvirtadienį pareiškė laikąs save moterimi, kurios vardas Chelsea (Čelsi).

„Pereidamas į kitą savo gyvenimo etapą noriu, kad visi žinotų, kas esu iš tiesų“, – sakoma 25-mečio pareiškime, kuris buvo perskaitytas NBC televizijos laidoje „Today“, dalyvaujant jo advokatui Davidui Coombsui (Deividui Kumbsui).

„Esu Chelsea Manning, aš moteris“, – nurodoma jame.

„Atsižvelgdamas į tai, kaip jaučiuosi nuo pat vaikystės, noriu kuo greičiau pradėti hormonų terapiją, – sakoma pareiškime. – Taip pat prašau nuo šios dienos į mane kreiptis naujuoju vardu ir vartoti moteriškos giminės įvardžius“.

Trečiadienį karo teismas skyrė B.Manningui 35 metų laisvės atėmimo bausmę už didžiulio kiekio slaptos karinės ir diplomatinės informacijos nutekinimą tinklalapiui „WikiLeaks“ – didžiausią Amerikos istorijoje oficialių paslapčių atskleidimą.

Bausmę B.Manningas atliks kariniame kalėjime, prieš tai gėdingai išmestas iš kariuomenės. Didžiąją dalį laiko po arešto jis buvo laikomas Fort Livenverto karinėje bazėje Kanzase, kur turėtų atlikti ir likusią bausmės dalį.

Perskaičius pranešimą D.Coombsas televizijai NBS sakė, kad B.Manningas nenurodė, ar sieks lyties keitimo operacijos.

„Apie lyties keitimo operaciją nieko nežinau... Chelsea neparodė, kad toks būtų jos troškimas, bet, kalbant apie hormonų terapiją – taip, – sakė advokatas. – Tikiuosi, kad Fort Livenvertas pasielgs teisingai ir suteiks tokią galimybę“.

„Manau, kad svarbiausia, kad ji patogiai jaustųsi savo kailyje ir būtų tokiu žmogumi, kokiu ji niekada neturėjo galimybės būti“, – nurodė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šnipas

šnipas portretas
ir išdavikas mano esąs gudrutis, tačiau už tėvynės išdavimą reikia taikyti pačią griežčiausią bausmę, nepaisant, ar esi apsimetėlis transvestitas, moteris ar dar kas nors.

gera gynyba

gera gynyba portretas
pasidarys transvestitu, paskelbs, kad yra diskriminuojamas del lyties , ar dar del kazko, ir amerikonai ji paleis i laisve, kad nediskriminuotu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių