Ukrainos parlamento rinkimų balsai bus skaičiuojami elektronine sistema

  • Teksto dydis:

Pranešimai apie tai, kad Ukrainos parlamento rinkimų balsai bus skaičiuojami rankiniu būdu, nes sutriko elektroninė sistema, yra „nevykusi klastotė“, pareiškė Centrinės rinkimų komisijos (CRK) spaudos tarnybos vadovas Kostiantynas Chivrenka.

„Kai kurių žiniasklaidos priemonių pranešimai šiuo klausimu visiškai neatitinka tikrovės. Informacinė-analitinė sistema (IAS) „Rinkimai“ veikė ir veikia įprastu režimu“, – sakė jis.

K.Chivrenka pabrėžė, kad CRK pirmalaikių parlamento rinkimų spalio 26 dieną preliminarius rezultatus skaičiuos „tradiciniu patikrintu būdu, kaip tai ir numato įstatymas, – pasinaudodama IAS „Rinkimai“.

Pasak jo, CRK galutinių rezultatų elektroniniu pavidalu tikisi ne vėliau kaip ketvirtadienį, spalio 30-ąją, iki pietų.

Anksčiau žiniasklaidoje pasirodė pranešimų su nuoroda į asmeninę Ukrainos generalinio prokuroro Vitalijaus Jaremos svetainę, apie tai, kad dėl sugedusios balsų skaičiavimo sistemos balsai bus skaičiuojami rankiniu būdu.

Valstybės specialioji tarnyba šeštadienį taip pat pranešė, kad CRK interneto svetainė tapo DDoS atakų taikiniu.


Šiame straipsnyje: UkrainarinkimaiRada

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vladimir

Vladimir portretas
KESTAS TEISUS

vargšas Kęstas Br.

vargšas Kęstas Br. portretas
jam viskas neįtinka, bet labiausiai ukrainiečių noras būti su vakarais. O Kęstui toks noras būti su rytais, taip jis ten veržiasi, kad reikia jam sudaryti visas sąlygas kartu su jankiu, rusu, anonimu ir kitais anencefalais, išvykti iš Lietuvos visam likusiam šuns gyvenimui.

Kęstui

Kęstui portretas
Ar eglės kankorėžį anuse turi kad toks piktas: nei ištraukt, nei gilyn sugrūst visai kaip ir tavajam Putleriui Putkinavičiui su Krymu ir "Lugandonu"
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių