Ukrainos parlamente iš koalicijos pasitraukė O. Liaško radikalai

  • Teksto dydis:

Ukrainos parlamente valdančioji dauguma patyrė skilimą – iš koalicijos pasitraukė dešiniojo sparno Radikalioji partija, nepatenkinta sprendimu pritarti įstatymui, suteikiančiam daugiau autonomijos maištininkų užimtiems Ukrainos rytams.

Radikaliosios partijos frakcija pasitraukia iš parlamentinės koalicijos ir dedasi prie opozicijos, pareiškė šios partijos lyderis Olehas Liaško.

„Radikaliosios partijos frakcijos vardu aš skelbiu mūsų sprendimą pasitraukti iš koalicijos“, – sakė jis žurnalistams po parlamento sesijos antradienį.

O.Liaško pareiškė, kad jo partija bus opozicijoje dabartinės valdžios, prezidento ir veikiančios parlamentinės koalicijos kursui.

Anot jo, dabartinė valdžiai susivienijo su opozicijos bloku ir „oligarchų grupės nariais“ per pirmąjį Konstitucijos pataisų apie decentralizavimą skaitymą. Todėl šalyje faktiškai įvykęs „Janukovyčiaus valdžios revanšas“.

Dar jis pridūrė, kad Radikaliosios partijos paskirti parlamento komitetų vadovai atsistatydins.

O.Liaško paragino šalies vadovybę spalį, kartu su vietinės valdžios rinkimais, surengti referendumą dėl Donbaso statuso.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeOlehas LiaškoUkrainos parlamentasRadikalioji partija

NAUJAUSI KOMENTARAI

visuomet naudinga

visuomet naudinga portretas
kai yra opozicija, bet dabar Porošenko nori parodyti vakarams, kad skaudama širdimi, bet vis dėlto, bando reaguoti į minsko susitarimus (kažin, ar ten buvo nurodyta užgrobtų sričių autonomija ar kas panašaus?). tačiau patys ruskiai nieko nedaro, neatitraukia sunkiosios ginkluotės ir pan., todėl Porošenko turės visą teisę ir vėl sutraukti kariuomenę ir sunkiąją ginkluotę. Tie separatistai, o tiksliau, ruskyno kariniai daliniai, stengsis lįsti giliau į Ukrainą ir ją okupuoti, todėl atėjo laikas persvarstyti tuos minsko susitarimus.

tam Vadis

tam Vadis portretas
siūlau tau atiduoti kokiam vagišiui ar banditui savo butą, sodą ar namą ir nekelti triukšmo. baigti peštynes ir visi liks patenkinti, ypač tu.

Vadis

Vadis portretas
Palikit ramybei tas prarastus kraštus ir baigsis tos peštynės. Galėsit lėkt štačiom galvos į ES glėbį ko ir taip trokštate.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių