Ukrainos parlamentas ragina lakūnę N. Savčenko nutraukti bado streiką

  • Teksto dydis:

Ukrainos parlamentas pirmadienį paragino šalies ginkluotųjų pajėgų lakūnę Nadiją Savčenko, kuri yra laikoma suimta Maskvoje, nutraukti jau ilgiau negu du mėnesius tęsiamą bado streiką, reikšdamas susirūpinimą dėl pavojaus jos gyvybei.

Vienas naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas nurodė, kad už tą rezoliuciją balsavo 329 iš posėdyje dalyvavusių 349 Aukščiausiosios Rados deputatų.

Šis kreipimasis buvo paskelbtas po to, kai prezidentas Petro Porošenka anksčiau pirmadienį suteikė N.Savčenko, kuri praeitais metais buvo už akių išrinkta į šalies parlamentą, Ukrainos didvyrės vardą.

Ukrainos karinių oro pajėgų sraigtasparnio navigatorė 33 metų N.Savčenko, kaltinama prisidėjusi prie dviejų Rusijos žurnalistų žūties per apšaudymą iš minosvaidžių Rytų Ukrainoje, laikoma suimta Maskvoje jau beveik devynis mėnesius.

N.Savčenko neigia jai iškeltus kaltinimus, tvirtindama, kad buvo pagrobta prorusiškų separatistų ir atgabenta į Rusiją. Gruodžio 13-ąją ji paskelbė bado streiką ir atsisakė būti maitinama gliukozės tirpalu.

„Parlamentas turėtų bent žodžiu kreiptis į Ukrainos didvyrę lakūnę Savčenko su mūsų bendru prašymu nutraukti bado streiką, nes didvyriai mums reikalingi gyvi“, – parlamente sakė P.Porošenkos partijos įstatymų leidėjas Jurijus Lucenka.

„Mes visi tavęs laukiame, Nadija. Šiandien tu padarei žalos Rusijos okupacinei valdžiai, Kremliui – tokios, kokią galėjai... Laukiame savo deputatės čia, nutraukusios bado streiką ir tęsiančios kovą kitokia forma“, – pridūrė J.Lucenka.

Maskvos teismas vasario 10 dieną pratęsė ukrainietės lakūnės areštą iki planuojamos tyrimo pabaigos – gegužės 13-oaios.

Vasario 20-ąją N.Savčenko sesuo Vira sakė, kad kalinė atsisakė nuo bet kokių procedūrų, palaikančių organizmo gyvybines funkcijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teisingai

Teisingai  portretas
tegul badauja-greiciau padves
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių